Udland

FN's Sikkerhedsråd fordømmer Nordkoreas missilaffyring

Fredag morgen affyrede Nordkorea endnu engang et ballistisk missil. FN's Sikkerhedsråd fordømmer handlingen.

FN's Sikkerhedsråd fordømmer Nordkoreas "stærkt provokerende" missilaffyring, der fandt sted fredag morgen.

Sikkerhedsrådet understreger samtidig vigtigheden af, at Nordkorea påbegynder en atomnedrustning på den koreanske halvø.

- Sikkerhedsrådet understreger, at disse handlinger ikke kun udgør en trussel mod regionen, men mod alle FN-medlemslande.

Det står der ifølge nyhedsbureauet Reuters i udtalelsen, som alle 15 medlemmer - også Kina, der er Nordkoreas nærmeste allierede - bakker op om.

Det ballistiske missil blev affyret fra hovedstaden Pyongyang.

Missilet blev affyret mod øst og passerede hen over den japanske ø Hokkaido, før det styrtede i Stillehavet.

Et langdistancemissil uden trussel mod USA

Ifølge den amerikanske stillehavskommando var det et langdistancemissil, der dog hverken udgjorde en trussel mod USA eller det amerikanske territorium Guam, som styret i Nordkorea har truet.

Fredagens test kom, efter at FN's Sikkerhedsråd tidligere på ugen vedtog et nyt sæt sanktioner mod styret.

Her blev der blandt andet indført en begrænsning på Nordkoreas import af råolie, så den ikke overstiger de seneste 12 måneders import.

Desuden er der indført totalforbud mod at importere tekstiler fra Nordkorea. Derudover forbydes alle lande også at udstede nye arbejdstilladelser til nordkoreanske gæstearbejdere.

Rusland fordømmer missilaffyring

Også Rusland fordømmer den seneste missilaffyring.

- Rusland er dybt bekymret over flere provokerende affyringer, hvilket fører til en yderligere eskalering af spændingerne på halvøen, sagde Vladimir Putins talsmand, Dmitrij Peskov, fredag til det russiske nyhedsbureau Tass.

Nordkorea har på det seneste optrappet frekvensen af styrets missiltest. Alene i 2017 har Nordkorea gennemført minimum 13 missiltest.