Udland

Superman redder migrant fra hvid arbejdsløs i ny tegneserie

I en ny udgave af den populære tegneserie går en arbejdsløs amerikaner til angreb på en migrantarbejder.

Det er ikke længere kun superskurke fra det ydre rum eller onde, geniale milliardærer, som superhelten Superman skal håndtere.

I et nyt album i serien om Superman er det en arbejdsløs fabriksarbejder, der får superheltens opmærksomhed, da den arbejdsløse amerikaner vil dræbe en migrant, der har taget hans job.

Med en pistol i hånden truer han kvinder, der bærer tørklæde, og raser mod latinamerikanske arbejdere, som han beskylder for at stjæle hans job.

- I arbejder billigt, og I taler ikke engelsk, så I kan bede om mere i løn eller svare tilbage. I har kostet mig mit job! Mit levebrød! Det skal I betale for, råber skurken, mens han åbner ild.

Kommentar til protester

Men Superman redder dagen, da han lægger sig imellem skurken og migranterne, og kugleregnen preller af på "Manden af Stål".

- Du er den eneste, der er ansvarlig for mørket i din sjæl, siger Superman til skurken.

Passagen er en kommentar til de voldelige protester, der for nylig har ramt USA.

I august blev en 32-årig kvinde kørt over og dræbt af en formodet nazisympatisør. Det skete, efter at en demonstration blandt højreekstremistiske i Charlottesville, Virginia, havde udviklet sig til voldelige sammenstød.

Superman er udlænding

Det er ikke unormalt, at amerikanske tegneserier viser tydelige politiske standpunkter eller tager en aktuel debat op i sine udgivelser.

Marvel Comics udgav eksempelvis en ny version af Spiderman i 2011, hvor hovedpersonen var halvt sort og halvt latinamerikansk.

I 2016 lancerede DC Comics, der udgiver Superman, en miniserie med navnet "Superman: En udlænding i Amerika".

I serien kæmper Superman, der bliver tvunget til at forlade sit hjem på planeten Krypton, som er dømt til undergang, med at forene sine rødder og sin kultur fra en anden planet med sit liv på Jorden.

Skaberne af Superman, Jerry Siegel og Joe Shuster, var begge jøder med europæiske rødder. Supermans historie er baseret på europæiske migranter, der i 1930'erne søgte et fredeligt liv i USA.

/ritzau/AFP