Udland

Nordkorea truer med at reducere USA til aske og mørke

Hverken USA, Japan eller Sydkorea går ram forbi i Nordkoreas seneste advarsel til omverdenen.

Nordkorea tager nu igen store ord i brug over for omverdenen.

Således har landets statsmedier torsdag truet med at bruge atomvåben til at "sænke" Japan og reducere USA til "aske og mørke", fordi de to lande har støttet FN's sikkerhedsråds resolutioner og sanktioner som straf for de mange atom- og missiltests, som Nordkorea har udført på det seneste. 

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

FN's sikkerhedsråd går heller ikke ram forbi og bliver af Nordkorea beskrevet som "et ondskabens redskab", der er skabt af "penge-bestukne" lande, som lader sig styre af USA.

- Japan behøver ikke længere at eksistere nær os, lyder det fra Pyongyang’s Korea Asia-Pacific Peace Committee, som står bag landets propaganda-udtalelser.

I udtalelsen hævder Nordkorea desuden, at Japan "danser efter USA's pibe".

Japan tager til genmæle

- Lad os reducere det amerikanske fastland til aske og mørke. Lad os vise vores trods ved at mobilisere alle gengældelsesmidler, som vi hidtil har forberedt, lyder det også. 

Også Sydkorea får en svada med på vejen og bliver kaldt "forrædere og USA's hunde".

Efterfølgende har Japans kabinetschef Yoshihide Suga taget til genmæle på en pressekonference torsdag. 

- Denne udtalelse er ekstremt provokerende og påfaldende. Det er med til at øge de regionale spændinger betydeligt, og det er absolut uacceptabelt, lyder det fra Japan. 

USA og Sydkorea er teknisk set stadig i krig med Nordkorea, fordi Koreakrigen i 1953 endte i våbenhvile og ikke med en fredsaftale.