Udland

434 kilo kokain beslaglagt i italiensk kystby

Ndrangheta-mafia har lidt et hårdt slag, efter at mange kilo kokain er beslaglagt på 48 timer.

434 kilo kokain er i løbet af to døgn blevet beslaglagt i den italienske kystby Gioia Tauro. Det oplyser Guardia di Finanzia, der er Italiens toldpoliti. 

Mellem gummigranulat, der var blevet fragtet med skib fra Latinamerika, blev 216 kilo kokain fundet, oplyste toldpolitiet mandag. Og lørdag kunne politiet meddele, at man havde beslaglagt 218 kilo af narkotikummet, som blev opsnappet i to containere fra Guatemala og Costa Rica. 

Mafiaen stammer fra regionen Calabria, der ligger nede i "støvlens" spids. 'Ndrangheta er den smuglerbande, der sender mest kokain ind i Europa. Anklager Federico Cafiero de Raho oplyser, at de seneste beslaglægninger har kostet mafiaen meget dyrt. 

Siden begyndelsen af 2017 har italienske toldmyndigheder snuppet 1600 kilo kokain. Næsten halvdelen er blevet beslaglagt de seneste måned, oplyser toldpolitiet.