32 anholdt under plyndringer i kølvandet på orkan

Mindst 32 er anholdt i Florida som følge af butikstyverier og indbrud i private hjem.

Mens orkanen Irma hærger den amerikanske delstat Florida, er flere blevet arresteret for at begå indbrud i huse og tøjbutikker.

Både søndag, da orkanen Irma rasede på voldsom vis i Florida, og mandag har der været meldinger om plyndringer og tyverier. Begge dage har der været udgangsforbud.

Flere mennesker, der trodser udgangsforbuddet, er fanget på video, hvor man ser dem komme ud af ødelagte ruder fra skobutikker med hænderne fulde af sko. Politiet melder om mindst 32 anholdte i Florida, hvoraf 28 anholdelser har fundet sted alene i Miami.

En person skudt

Politiet har sågar måttet åbne ild over for to teenagere, der har forsøgt at bryde ind i et hus, hvor familien var blevet evakueret. Den ene tyv blev ramt af skud og sendt på hospitalet, men skulle være udenfor livsfare. Den anden tyv blev arresteret.

Ordensmagten i Florida skyr ingen midler for at fange de skyldige. I Polk County i Florida har politichefen, Grady Judd, udsendt en pressemeddelelse:

- Vi ønsker, at alle føler sig trygge i orkanen. Og vi vil ikke tolerere tyve, som drager fordel af evakuerede hjem. Tyve skal være forberedt på at komme i fængsel, hvis de prøver at udnytte undtagelsestilstanden.

Borgmester i Fort Lauderdale Jack Seiler fortæller, at man vil opretholde det erklærede udgangsforbud, så politiet kan vurdere den nuværende situation, og hvilke skader orkanen har medført, så folk trygt kan vende hjem igen.

Du kan følge med i Irmas udvikling, hvor mere end fem millioner husstande nu står uden strøm i Florida, via TV 2s liveblog.