Udland

Først kom vandet - nu kommer rotter, alligatorer og slanger

Alligatorer og slanger kan være søgt ind i huse, der blev oversvømmet under orkanen Harvey, siger brandchef.

De i forvejen hårdt plagede borgere i Houston, som blev ramt af oversvømmelser under orkanen Harveys hærgen i Texas, står over for en række nye udfordringer.

Folk, der vender tilbage til deres vandskadede boliger, skal tage sig i agt for slanger, alligatorer og rotter, der kan have søgt ind i oversvømmede huse. Det siger Samuel Pena, chef for brandvæsnet i byen, på et pressemøde lørdag.

Desuden opfordrer han indbyggerne til at bære ansigtsmasker for at beskytte sig mod forurening fra millionbyens overbelastede kloaksystem.

I gader, der igen er blevet tørre efter oversvømmelserne, kan kloakbakterier blive luftbårne, forklarer Samuel Pena.

- Det er en risikozone, fastslår han.

Mange mangler rent vand

Den tropiske storm Harvey gik i land 25. august og bragte enorme mængder nedbør med sig.

Omkring 450.000 texanere i kystområderne ud til Den Mexicanske Golf har fortsat enten ikke adgang til drikkevand, eller også skal de koge deres vand før brug.

Tallet omfatter også personer i de områder af Houston, hvor vandet endnu ikke har trukket sig helt tilbage.

USA's miljøbeskyttelsesagentur og en miljømyndighed i Texas oplyste lørdag, at 40 vandrensningsanlæg i de ramte områder fortsat er ude af drift. Det samme gælder for 52 vandforsyningssystemer.

Det efterlader omkring 70.000 mennesker helt uden adgang til drikkevand, sagde en talskvinde for Texas Commission on Environmental Quality.

Dertil kommer omkring 380.000 personer, som fortsat anbefales at koge deres vand.

Guvernøren i Texas, Greg Abbott, har skønnet, at orkanen Harvey kan have forårsaget ødelæggelser for op til 180 milliarder dollar. Det svarer til over 1100 milliarder danske kroner.

Kongressen i Washington sagde fredag god for en statslig hjælpepakke på 15,3 milliarder dollar til ofrene for orkanen.