Udland

Amnesty International finder brug af landminer ved Myanmar

Amnesty International har nu også konstateret Myanmars brug af det, de kalder "dødelige våben".

Der er lagt landminer langs grænsen mellem Bangladesh og Myanmar, beretter Amnesty International, der har undersøgt området.

Amnesty International oplyser i en pressemeddelelse, at baseret på samtaler med øjenvidner og med hjælp fra deres egne våbeneksperter kan organisationen konstatere, at der har været tale om landminer, og at tre personer er såret af minerne. Heriblandt to børn.

- Dette er et nyt lavpunkt i en i forvejen skrækkelig situation i delstaten Rakhine. Militæret i Myanmars brutale anvendelse af dødelige våben, på en trafikeret rute omkring grænsen, bringer livet i fare for helt almindelige mennesker, siger Amnesty Internationals direktør for krisehåndtering, Tirana Hassan, der selv opholder sig på grænsen mellem Bangladesh og Myanmar.

270.000 på flugt fra vold

Amnesty mener at kunne dokumentere, hvad de kalder en målrettet brug af landminer, langs en snæver passage nær den nordvestlige del af grænsen i delstaten Rakhine.

FN sagde fredag, at 270.000 rohingya-muslimer er flygtet de seneste to uger.

De flygter fra det, som FN kalder en etnisk udrensning af minoritetsgruppen, der ofte bliver kaldt den mest forfulgte befolkningsgruppe i verden.