Udland

Det Hvide Hus hjælper dømt homofobisk bager i Højesteret

Trump-administrationen støtter bager, der nægtede at bage bryllupskage til homoseksuelt par i 2012. Donald Trumps administration støtter nu officielt

Trump-administrationen støtter bager, der nægtede at bage bryllupskage til homoseksuelt par i 2012.

Donald Trumps administration støtter nu officielt en bager, der tidligere blev dømt for diskrimination, fordi han havde nægtet at lave en bryllupskage til et homoseksuelt par.

Det Hvide Hus indgav torsdag papirer til landets Højesteret med en formel støtteerklæring til bageren - Jack Phillips.

Heri fremgår, at Det Hvide Hus mener, at bageren bør få dispensation fra delstaten Colorados love mod diskrimination. Ifølge Det Hvide Hus udøvede bageren blot sin forfatningssikrede ytringsfrihed.

USA's Højesteret valgte i juni at indkalde til høringer. Det skete, efter at delstatsdomstolen i Colorado havde dømt bageren for diskrimination.

Det juridiske tovtrækkeri begyndte i 2012, da Jack Phillips nægtede at bage en kage til David Mullins og Charlie Craigs bryllup.

På grund af sin kristne baggrund havde Jack Phillips en politik om ikke at tilbyde sin service til homovielser.

Ifølge Det Hvide Hus var dommen fra domstolen i Colorado et brud på landets forfatningslove.

Ifølge David Mullins og Charlie Craigs advokat, Louise Melling, er Det Hvide Hus dog på glatis.

- Det, som Trump-administrationen advokerer for, er intet mindre end en forfatningssikret ret til at diskriminere, siger hun.

Donald Trump har i løbet af de seneste måneder taget skridt mod at begrænse homoseksuelles og transkønnedes rettigheder.

I august underskrev præsidenten blandt andet et dekret, der skal stoppe rekrutteringen af transkønnede mænd og kvinder i det amerikanske militær.

/ritzau/AP