Irma har kurs mod Florida - kilometer-lange køer for at få tanket bilen

Ifølge prognoser kan orkanen Irma ramme den amerikanske stat Florida lørdag lokal tid.

Beboerne i den amerikanske stat Florida er begyndt at forberede sig på orkanen Irma, der har kurs mod staten.

Lige nu raser orkanen, der har en styrke på fem, over flere små caribiske øer. Mindst ni personer meldes dræbt, mens yderligere mindst 23 personer er kommet til skade, skriver nyhedsbureauet AP.

Det er på nuværende tidspunkt for tidligt at sige, om Irma rammer Florida. Men de nuværende prognoser viser, at den kan ramme staten på lørdag lokal tid.

Udsigten til at blive ramt af orkanen har sat gang i en større evakuering i Florida. Evakueringen har blandt andet tørlagt flere benzintanke i det sydlige Florida, hvorfor senator Bille Nelson har opfordret den nationale sikkerhedsmyndighed om at assistere med brændstof.

Ifølge CNN har flere borgere, der er blevet opfordret til at søge væk fra området, holdt i kø i flere timer for at få tanket bilen.

I West Palm Beach-området er der eksempelvis bilkøer på op imod halvanden kilometer af folk, der venter på at få brændstof.

Tusindvis af flyaflysninger

Evakueringen af Florida har også påvirket flytrafikken. 

2185 fly til og fra Floridas lufthavne over weekenden er blevet aflyst, fordi Irma har retning mod staten.

- Som følge af stormens retning vil vi nedlægge flydriften fredag eftermiddag både i Miami, Fort Lauderdale, Fort Myers og West Palm Beach, lyder det fra American Airlines.

Driften i Orlandos lufthavn vil også blive påvirket af orkanen. Andre Florida-baserede lufthavne som Sarasota og Tampa vil justere driften, hvis det bliver nødvendigt, skriver CNN.

965.000 mangler strøm i Puerto Rico

Miamis Mercy Hospital har igangsat en evakuering af mere end 200 patienter, som vil blive flyttet til andre hospitaler.

USA's præsident, Donald Trump, har erklæret undtagelsestilstand på De Amerikanske Jomfruøer, i Florida og Puerto Rico.

Det østlige Puerto Rico har været hårdt ramt af voldsomme regnmængder, inden Irmas ankomst til øen.

965.000 personer i Puerto Rico er uden strøm, mens mindst 50.000 mangler vand. 14 hospitaler bliver holdt i gang af nødgeneratorer, skriver CNN.