Udland

Ferieparadis lagt øde - her flyver TV 2s hold med gabende tomt fly til Miami

I millionbyen Miami og resten af det sydlige Florida er skoler, transport og de berømte strande lukket helt ned i forberedelse på orkanen Irma.

Det er den tid på året, hvor både amerikanske og internationale turister plejer at strømme til Florida, hvor sommeren strækker sig langt ind i efterårsmånederne.

Men plejer er blæst væk af orkanen Irma, der netop nu nærmer sig millionbyen Miami. Det betyder, at turisterne opfordres til at forlade byen i stedet for at besøge den.

Det fik TV 2s hold, bestående af korrespondent Jesper Steinmetz, journalist Kirstine Biltoft-Knudsen og fotograf Anders Bach, at mærke.

Ingen vil til Florida - kun ud

De skulle torsdag morgen lokal tid flyve fra Newark-lufthavnen i New Jersey til Miami for at dække orkanens hærgen. Da de kom ind i flyet, var det stort set tomt, bortset fra et par andre tv-hold fra amerikanske stationer.

- Det er en fuldstændig surrealistisk oplevelse, for normalt på den her tid af året er Florida den foretrukne feriedestination.

- Nu er situationen den modsatte - at alle fly ud af Florida er propfyldte, mens flyene til Florida er spøgelsestomme, fortæller Jesper Steinmetz.

Det samme kommer til udtryk på de mangesporede motorveje ved Miami og resten af Florida. Her kører trafikken kun én vej - nordpå.

Kaosset på vejene omkring Miami er så stort, at nogle mennesker forlader deres køretøjer i længere tid. Derfor måtte det lokale politi slå fast, at efterladte biler vil blive konfiskeret, skriver Florida Sun-Sentinel.

Samtidig er mange tusinde flyafgange blevet aflyst til Florida, mens tætpakkede fly fragter både turister og beboere den anden vej.

Spøgelsesby

Den enorme evakuering betyder, at Miami, der plejer at være synonym med fest, liv, musik og udskejelser, er godt på vej til at blive helt tømt for mennesker og stå helt stille.

Fra og med i dag torsdag er skolerne og retsbygningerne i Miami og omegn lukket. Flere busser og tog forbereder sig på at stoppe med at køre fredag, mens de fleste offentlige bygninger og kirker enten har lukket eller snart gør det.

Også de fleste turistattraktioner som zoologisk have, parker og museer har lukket fra torsdag.