Dalai Lama hylder danske Anja: - Du er min helt

16x9
Danske Anja Lovén i selskab med Dalai Lama. Foto: Facebook

Dalai Lama kalder danske Anja Lovén sin helt på grund af hendes arbejde med at redde 'heksebørn' i Nigeria.

Danske Anja Lovén blev verdenskendt, da hun i februar 2016 reddede den lille 'heksedreng' Hope, som vaklede alene rundt på gaden i Nigeria.

Billedet af den udsultede dreng gik verden rundt, og Anja Lovén er siden blevet rost for sit arbejde med at tage sig af de udstødte 'heksebørn' i Nigeria.

I december 2016 blev hun kåret til verdens mest inspirerende person foran Barack Obama og Paven.

Billedet af toårige Hope og Anja Ringgren Lovén, der gik verden rundt. Hope blev udstødt som heksebarn i Nigeria.
Billedet af toårige Hope og Anja Ringgren Lovén, der gik verden rundt. Hope blev udstødt som heksebarn i Nigeria. Foto: 'Go' morgen Danmark'/Anja Ringgren Lovén / 'Go' morgen Danmark'/Anja Ringgren Lovén

- Ord er ikke nok

I mandags var Anja Lovén så inviteret til Dharamsala i Indien for at mødes med en af verdens største ledere – Dalai Lama. Det skriver TV 2 Nord.

Lige inden afrejsen til Indien den 29. august skrev Anja Lovén på Facebook:

David Jr. is sleeping next to me right now. From our hotel in the mountains I can see the Himalaya mountain tops. Monks...

Posted by Anja Ringgren Lovén on Tuesday, September 5, 2017

- Jeg er meget beæret over at være blevet inviteret til hans hjem i Dharamsala for at tale om vores humanitære arbejde i Nigeria.

Efter mødet med Dalai Lama delte Anja Lovén sin oplevelse på Facebook:

- Jeg prøver at finde de rigtige ord til at beskrive mit møde med Dalai Lama. Men hvordan kan jeg overhovedet begynde at bruge ord. Ord er ikke nok. Jeg er stadig meget følelsesladet og beæret over den personlige invitation fra en af de største ledere i verden.

Dalai Lama til Anja: - Du er min helt

Med historien følger en masse billeder af danskerens møde med den buddhistiske leder.

Anja Lovén skriver videre, at hende og Dalai Lama talte om menneskeheden, religion, børnerettigheder, videnskab, udvikling, mangfoldighed, kærlighed, lighed, medfølelse, uddannelse, menneskerettigheder, tilgivelse, smerte, forståelse og meget mere.

- Han startede vores møde med en historie om en lille dreng. En lille dreng, der blev blind. De første ord drengen sagde, efter han blev blind, var "nu kan jeg ikke se min mor", og så kiggede Dalai Lama på mig, tog mine hænder og sagde til mig: "du er min helt".

I 2011 opsagde Anja Lovén sit job i Danmark for at tage sig af de efterladte 'heksebørn'.

Det gjorde hun blandt andet ved at oprette nødhjælpsorganisationen DINNødhjælp, der støtter hendes arbejde med 'heksebørn' i Nigeria. Pengene går til et børnehjem, som hun også har sat i søen. Her installerer hun de 'heksebørn', hun finder på gaden.

Heksebørn er børn, der bliver beskyldt for at være hekse, og derfor bliver efterladt alene i Nigerias gader.