Udland

Orkanen Irma er gået i land: Mindst to omkommet

Flere danskere er fanget i orkanen på den caribiske ø St. Thomas.

Der meldes om to omkomne i orkanen Irma på øerne St. Martin og St. Barthelemy, som er en del af franske oversøiske territorier i Det Caribiske Hav.

- Mindst to er omkommet i franske departementer i Caribien, siger Frankrigs minister for oversøiske territorier.

I disse timer hærger den tropiske orkan det nordlige Caribien, hvor St. Martin har modtaget store mængder nedbør. Veje er oversvømmet, biler står i vand, og både er væltet omkuld i havnen på øen.

Tidligere har den franske præsident, Emmanuel Macron, udtalt, at Irma vil ramme de franske øer i Det Caribiske Hav ”hårdt og brutalt”.

Danskere fanget på St. Thomas

Længere mod vest på øen St. Thomas er man i højeste beredskab. Den 33-årige dansker Nicolai Salling bor på øen og har - siden han gik i seng tirsdag aften lokal tid - opholdt sig i sin bungalow. Den har han barrikaderet med skodder og træbrædder, og den skulle ifølge ham selv være ”rock solid”.

Nicolai Sallings bungalow.

- Der har været udgangsforbud fra klokken seks i morges (lokal tid, red.) og det vil der være frem til klokken 18 torsdag. Så de næste 36 timer skal jeg opholde mig i min bungalow sammen med min kæreste, siger Nicolai Salling til TV 2.

Træbrædder på Nicolai Sallings dør.

Efter at have forsøgt at sove vågnede Nicolai Salling og hans kæreste til en kraftig blæst onsdag eftermiddag dansk tid.

- Det banker og rusker løs, fortæller den 33-årige dansker.

Nicolai Salling fortæller, at han har købt rigeligt med mad, så han kan overleve, hvis han nu skal blive i sin bungalow i flere dage.

Indkøbt proviant.

På samme ø er 19-årige Ida Eg Kristensen fra Herning. Hun forsøgte tirsdag at komme væk fra St. Thomas, men fik besked på, at hendes fly var aflyst på grund af orkanen. Hun er ligesom Nicolai Salling fanget på øen.

- Jeg føler mig forholdsvis sikker. Vinduerne her skulle være orkansikrede, og det samme skulle huset, siger Ida Eg Kristensen, da TV 2 var i kontakt med hende tidligere onsdag eftermiddag dansk tid.

Strømmen på den caribiske ø er gået, og det samme er internet- og telefonforbindelsen på grund af den kraftige orkan.

På St. Thomas forventer man at stormen er drevet væk i løbet af torsdagen. Derefter går den over Cuba og Florida, hvor den kan blive endnu kraftigere.