600.000 er smittet med kolera i det krigshærgede Yemen
Hver dag bliver omkring 3000 flere syge, viser nye tal fra Verdenssundhedsorganisationen WHO.
Antallet af koleratilfælde i Yemen er steget til over 600.000. Hver dag bliver omkring 3000 flere syge, viser nye tal fra Verdenssundhedsorganisationen WHO.
- Antallet af menneske, der er ramt af kolera i Yemen, siden sygdommen brød ud i april er nået op på 612.703, viser data fra WHO og Yemens sundhedsministerium.
Spredningen af epidemien har taget af i de seneste to måneder, men omkring 3000 nye tilfælde af sygdommen, der giver akut diarre og dehydrering, registreres hver dag.
2048 mennesker er døde af sygdommen.
Kolera skyldes bakterien vibrio cholera. Den udskilles i afføringen, og hvis bakterien kommer i kontakt med drikkevand, kan sygdommen smitte.
Kolera kan dræbe i løbet af få timer, fordi kroppen bliver tømt for væsker. Hvis en person bliver syg, kan det medføre en kædereaktion til hele familier.
For at undgå at dø af kolera har den syge brug for medicin, rent vand, sukker- og saltblandinger og intravenøse væsker. Det er dog ikke altid, at hjælpen når frem i tide.
15 milioner mangler adgang til rent vand
I Yemen står vandforsyningen til flere af de største byer over for et potentielt sammenbrud på grund af mangel på vedligeholdelse. Op mod 15 millioner mennesker mangler aktuelt regelmæssig adgang til rent vand.
Udfordringen er særligt kampe og dårlig hygiejne mange steder i landet. Fordi kolera er så smitsom, er sygdommen ekstra farlig i udsatte områder.
Yemen har de seneste år været præget af kampe mellem Houthi-oprørere og regeringsvenlige styrker. Det internationale samfund er også trådt ind i konflikten og stiller sig på hver sin side i borgerkrigen.
Houthierne er støttet af Iran og det fortrængte styre, mens det internationalt anerkendte styre får støtte af nabolandet Saudi-Arabien og flere andre lande i regionen.
/ritzau/Reuters