Udland

BLOG: Italien er ramt af raseri og fortvivlelse efter brutal forbrydelse

BLOG: En asylansøger fra Congo, en nigerianer og to mindreårige marokkanere er blevet anholdt for en usædvanlig grov og bestialsk forbrydelse.

Natten mellem den 25. og 26. august blev et polsk turistpar overfaldet på stranden i Rimini. Manden blev tævet bevidstløs og efterladt blødende på stranden. Kvinden blev voldtaget og mishandlet og slæbt stærkt tilredt ned i vandkanten, hvorfra det heldigvis lykkedes hende at kravle op og råbe om hjælp. Ifølge anklagen forgreb de samme gerningsmænd sig efterfølgende på en transseksuel peruvianer, hvis vidneudsagn senere hen kom til at blive en vigtig del af opklaringsarbejdet 

Et italiensk mareridt

Sagen har fået utrolig stor opmærksomhed, og alle har haft frygteligt ondt af de to polakker og peruvianeren. En menneskejagt har været i gang for at finde de skyldige i dette voldsomt brutale overfald.

Et gennembrud i efterforskningen kom, da politiet lørdag offentliggjorde overvågningsbilleder af de unge mænd. For en af dem, der så billederne, var far til to af de mistænkte. Han bad sine to sønner på henholdsvis 15 og 17 år om at gå hen på nærmeste politistation og melde sig selv, hvilket de straks gjorde.

Senere samme dag anholdt man nigerianeren på 16 år, som også havde været tilstede om natten, da voldtægterne fandt sted.

Den sidste eftersøgte person blev til sidst snuppet af politiet i et tog på Rimini station. Han nægtede sig skyldig og havde desuden ikke ID-papirer på sig. Han blev taget med på politistationen og mandag morgen stillet for en dommer. Han er blevet genkendt af både de andre “bandemedlemmer”, af det peruvianske offer og på overvågningsoptagelserne. Han bedyrer dog stadig, at han intet har med sagen at gøre.

Følelsesladede reaktioner

Reaktionerne blandt både italienske politikere og borgere er meget voldsomme og følelsesladede.

Mange af dem, der i lang tid har udtrykt bekymring og skepsis i forhold til modtagelsen af de mange hundrede tusinde migranter, der er ankommet de sidste par år, råber stop. De mener, at antallet har været alt for stort, og de er vrede på EU og de andre europæiske lande for at have ladt dem i stikken og ikke taget deres del af ansvaret. De kræver mange af de illegale migranter udvist. I andre dele af samfundet finder man dem, der kritiserer politikerne og myndighederne for ikke at have sørget for bedre integration af alle de nyankomne.

Faderen til de to unge marokkanere udtaler mandag til den italienske tv-station SKYtg24, at hans sønner er født i Italien, at de altid har passet deres skole og spillet fodbold i deres fritid. Men han klager over, at familien aldrig har fået permanent opholdstilladelse, og at det har fået drengene til altid at føle sig “illegale”. Faderen er i øvrigt i husarrest, fordi han har fået en dom for tyveri og hæleri.

De to politibetjente, der anholdt congoleseren, sagde at de involverede voldsmænd virker til at være “fulde af had”. Ingen af dem har angret eller udtrykt beklagelse på nogen måde.

Det var i øvrigt to kvindelige betjente, hvilket fik politichefen i Rimini til at nævne, at det var af særlig vigtig symbolsk betydning, at manden var blevet arresteret af lige netop af dem.

En rødglødende og højspændt situation

Sindene er virkelig i kog i hele Italien, fordi situationen er uholdbar og har været det længe. Italienerne har fået stor ros for at redde mange tusinde mennesker på Middelhavet, for at modtage dem i både offentlige og private centre, for frivillige folks store hjælp og medmenneskelige gerninger og så videre. Men problemer med manglende integration, vanskeligheder med hjemsendelser, bureaukrati både på nationalt og europæisk plan og ikke mindst politisk uenighed har ført til en rødglødende og højspændt situation.

Denne voldtægtssag menes allerede at kunne få betydning for den valgkampagne, der snart sættes i gang. Der skal være parlamentsvalg i begyndelsen af næste år og lederen af det store højrefløjsparti Lega Nord, Matteo Salvini, er allerede i fuld gang på de sociale medier. Han kræver mange flere udvist, og finder det helt uacceptabelt, at en mand som den mistænkte congoleser kan være i Italien og begå en grov forbrydelse, selvom hans asylansøgning er blevet afvist. Denne dramatiske historie og detaljerne om marokkanernes manglende opholdstilladelser, den afviste asylansøger og to stakkels ofre på ferie i smukke Italien, er garanteret brænde på et bål, der kan risikere at gå fra gløder til skyhøje flammer.