Tonstung bombe uskadeliggjort midt i Frankfurt

Bomben indeholdt 1,4 ton sprængstof.

For anden gang på to dage har tyske sprængstofeksperter uskadeliggjort en bombe fra Anden Verdenskrig.

Lørdag blev en 500 kilo tung bombe fra Anden Verdenskrig uskadeliggjort i byen Koblenz.

I dag, søndag, har sprængstofeksperter så succesfuldt uskadeliggjort den massive bombe fra Anden Verdenskrig, der er fundet i den tyske storby, Frankfurt. Det skete dog efter flere forsinkelser, skriver Reuters.

Bomben er af typen HC 4000. Den vejer 1,8 ton og indeholder omkring 1,4 ton sprængstof. 

Muligvis flere bomber

Lørdag blev omkring 60.000 indbyggere evakueret fra Frankfurt i forbindelse med fundet af bomben. 

Den blev kastet ned over Frankfurt af britiske piloter under krigen, og har siden da ligget i det tætbefolkede kvarter Westend. Her blev den fundet under et byggearbejde nær centrum - et stenkast fra Goethe-universitetet.

Selv om der er gået over 70 år siden, krigen sluttede, findes der fortsat jævnligt ueksploderede bomber i Tyskland. I juni blev et fængsel i byen Regensburg i det sydøstlige Tyskland evakueret, da der var blevet fundet en 225 kilo tung bombe i nærheden. 

I maj evakuerede tysk politi flere end 50.000 mennesker i den nordlige storby Hannover, så bomberyddere kunne uskadeliggøre i alt fem bomber fra Anden Verdenskrig.

Eksperter vurderer, at der kan ligge op mod en kvart million bomber, som blev kastet ned over Tyskland i løbet af krigen, men som ikke eksploderede på grund af tekniske fejl. 

De mange tusinde evakuerede indbyggere i Frankfuert kan snart vende hjem, skriver avisen Frankfurter Allgemeine.