Donald Trump

Trump atter tilbage i Houston: - Nu skal han vise, at han har empati

For anden gang på en uge er USA's præsident Donald Trump på besøg i Texas, hvor særligt millionbyen Houston er ramt af orkanen Harveys hærgen.

USA's præsident, Donald Trump, er ankommet til Houston, hvor han blandt andet skal mødes med ofre for de massive oversvømmelser som orkanen Harvey har ført med sig.

Efter mødet med nogle af de mennesker, der har mistet deres hjem, tager Trump videre til et af de centre, hvor ofre for oversvømmelserne er indkvarteret og får hjælp.

Men det var en tilfreds Donald Trump, der overfor Reuters gjorde status på nødhjælpsarbejdet i et af de berørte områder i Houston. 

- Nødhjælpsarbejdet har været effektivt. Jeg er meget tilfreds med, hvordan tingene er forløbet. Der har været en masse kærlighed. Med tanke på hvor hårdt det her har været for landet at se på, så har samarbejdet mellem guvernøren, borgmesteren og den føderale regering været fantastisk, siger Donald Trump.

Vil modbevise kritik

Præsidenten har fået kritik for, at han ikke mødtes med nogen af ofrene for det voldsomme uvejr, da han tirsdag var på besøg i to andre storbyer i Texas, Austin og Corpus Christi, men lørdagens besøg skal råde bod på det, fortæller TV 2s korrespondent i USA, Jesper Steinmetz:

- Han rejser tilbage for at vise sin sympati for de berørte og vise sin opbakning til de mange tusinde mennesker, der har hjulpet til i redningsarbejdet.

Ifølge Jesper Steinmetz er der også en naturlig forklaring på, at han ikke besøgte Houston allerede i tirsdags. 

- På det tidspunkt var man stadigvæk i gang med at redde folk ud af de oversvømmede hjem, og her ville han ikke gå i vejen.

Landsfaderen Trump

Trump har bedt Kongressen om at godkende en indledende hjælpepakke på 7,85 milliarder dollar. Det svarer til 49,3 milliarder kroner.

Trump ventes at kunne få ført den økonomiske håndsrækning igennem, men med sin tilstedeværelse øger han det nationale fokus på katastrofen. Samtidig giver naturkatastrofen Trump muligheden for at vise sig i rollen som landsfader, mener Jesper Steinmetz:

- Trump vil gerne vise sit gode hjerte og sin præsidentielle opbakning, og det er meget væsentligt for de lokale i millionbyen. I virkeligheden er det første gang, at Trump får mulighed for at demonstrere, om han har det her talent for empati som hans vicepræsident Mike Pence, som er et meget kristent og troende menneske, tidligere har vist i nogle af de berørte katastrofeområder i Houston. Blandt andet ved at deltage i en gudstjeneste, hvor han besøgte en ødelagt kirke, siger han. 

Uvejret har især i delstaten Texas forårsaget store oversvømmelser og ødelæggelser, som skønnes at kunne beløbe sig til et højt, tocifret milliardbeløb i dollar.

Efter besøget i Houston tager Trump senere lørdag videre til delstaten Louisiana, der også er ramt af oversvømmelser.