Udland

Militær: Næsten 400 døde under kampe i Myanmar

Ifølge militæret er 370 af 399 døde oprørere.

Ifølge militæret i Myanmar er 399 mennesker døde i kampe mellem oprørere og sikkerhedsstyrker i Myanmar. Det skriver nyhedsbureauet Associated Press (AP).

Det skriver militæret i et opslag, der er lagt på Facebook fredag af landets miltærchef. Tallet er en markant stigning i forhold til det tal på omkring 100, der tidligere har været rapporteret. Ifølge opslaget er 370 af de 399 døde oprørere. Militæret skriver også, at mere end 2000 hjem i muslimsk dominerede områder er brændt siden urolighederne brød ud 25. august.

Ifølge opslaget har der 25. august i alt været 90 sammenstød, blandt dem først 30 indledende angreb fra oprørerne. Det betyder også at kampene var langt voldsommere end hidtil antaget.

Talsmænd: Hundreder af civile dræbt 

Talsmænd for Rohingua'erne, en undertrykt muslimsk gruppe i det overvejende buddhistiske Myanmar, siger sikkerhedsstyrker og selvtægtsmænd har angrebet og afbrændt landsbyer, skudt civile og jaget andre på flugt.

Ifølge dem er hundreder af civile blevet dræbt, og de har lagt billeder, videoer og detaljer op på de sociale medier som bevis for overgrebene.

Regeringen mener oprørerne har afbrændt deres egne hjem og dræbt buddhister i byen Rakhine. Lange stridigheder mellem Rohingya-musilmerne og buddhister eksploderede i et blodigt oprør i 2012, som betød mere end 100.000 Rohingya'er blev tvunget ud i lejre, hvor mange af dem stadig bor.