Udland

24 dræbt og 15 kvæstet efter bygningskollaps i Indien

I Mumbai, der har været ramt af kraftig regn de seneste dage, er en bygning kollapset.

Redningsarbejdere har fundet 24 omkomne personer, efter at en bygning torsdag gav efter for store mængder regn og kollapsede i Mumbai. Yderligere 15 er kvæstet, mens 12 andre stadig savnes.

Det oplyser politiet i den indiske millionby, som er Indiens finansielle centrum.

Mindst 10 mennesker var før ulykken druknet under oversvømmelser i Mumbai.

Dårligt byggeri

- Dette er det alvorligste nylige bygningskollaps i storbyen, som er præget af det dårlige og usikre byggeri, der er udbredt i landet.

Myndighederne anslår, at op til 40 personer kan være blevet ramt af ulykken.

Området Bhendi Bazaar, som er et snusket byområde fra kolonitiden, er et af Mumbais historiske distrikter med mange ældre bygninger. Den sammenstyrtede bygning var ifølge de lokale myndigheder 117 år gammel.

Den stod for at blive revet ned i forbindelse med en omfattende byfornyelse i distriktet, hvor hundredvis af interimistiske huse og gamle lave bygninger skal fjernes for at skabe plads til nye højhuse.

Skybrud fører til bygningskollaps

Sammenstyrtede bygninger er almindelige i Mumbai navnligt i monsunsæsonen fra sidst i juni til september, hvor styrtregn og skybrud svækker dårligt opførte huse.

I juli døde 17 mennesker, deriblandt en kun tre måneder gammel baby, da en bygning på fire etager faldt sammen i den nordlige forstad Ghatkopar.

I 2013 blev 60 mennesker dræbt, da en bygningsblok kollapsede. Det var en af de værste bygningskatastrofer i Mumbai nogensinde.

Mange millioner mennesker er påvirket af oversvømmelser, der også har ramt Nepal og Bangladesh. Over de seneste uger er 1200 mennesker døde i de tre lande som følge af oversvømmelserne.