Udland

Hund forsvandt under storm og kom tilbage med mad - her er historien bag

Stormen Harvey, der raserer i Texas, skaber virale historier på de sociale medier.

Fredag nat amerikansk tid flygtede hunden Otis fra Salvador Segovias hjem. Morgenen efter dukkede Otis op med hundefoder, skriver The Washington Post.

Salvador Segovia passede Otis for sit barnebarn, som havde efterladt hunden hos sin bedstefar i byen Sinton, Texas, da familien flygtede fra stormen.

Lokal kvinde lægger billede på Facebook

Lørdag morgen er Tiele Dockens på vej for at tjekke til hendes venner og familiers huse, som er blevet evakueret. Op ad vejen kommer en hund gående med en stor pose hundefoder i munden.

- Det er, som om at den (Otis, red.) er ude på en mission, fortæller Tiele Dockens.

Hun tager et billede af Otis og lægger det på Facebook, hvor det får over 33.000 delinger. Otis går videre op ad vejen, og Tiele Dockens følger med for at sikre, at hunden ikke er faret vild. Til sidst stopper Otis foran Salvador Segovias hjem, som har ledt efter sit barnebarns hund hele morgenen.  

Otis er kendt i byen

Det pelsede kræ har længe været kendt i byen Sinton, før den gik viralt på Facebook. Mange af de butikker Otis går forbi fodrer altid hunden.

- Otis kan også godt lide at tage af sted alene og kender byen. Han elsker at gå forbi det lokale byggemarked, der sælger hundefoder. Ejerne fodrer ham altid, siger Salvador Segovia.

Det er også ved det lokale byggemarked, at Salvador Segovia tror, at Otis går hen fredag nat for at hente hundefoder.

Otis med Salvador Segovia.

Tweet af oversvømmede pensionister gik viralt

Udover historien om Otis blev et billede af en flok pensionister, der sad i vand til livet på et plejehjem, delt over 3000 gange på Twitter. Tweetet var et råb om hjælp, og et par timer senere blev beboerne på plejehjemmet reddet af det lokale hjemmeværn.

Stormen i Texas har indtil videre kostet fem mennesker livet. Der forventes at falde op til 1250 millimeter regn frem til onsdag i den amerikanske delstat. Til sammenligning falder der i gennemsnit 712 millimeter regn om året i Danmark.

Eksperter mener, at der vil være skader i milliardklassen i Texas.