Udland

Medier: Trump lækker tre kontroversielle historier midt under orkan

Det Hvide Hus annoncerer markante nyheder - samtidig med, at USA's bevågenhed er vendt mod orkanen Harvey i Texas.

- Tre nyheder, Det Hvide Hus håber du vil misse, mens orkanen Harvey rammer, skriver CNN.

- Det Hvide Hus begraver kontroversielle nyheder midt under fokus på orkanen Harvey, skriver Time Magazine

Ifølge de to fremtrædende amerikanske medier spiller præsident Donald Trump lige nu et af de ældste trick i spindoktorens håndbog. Nemlig at lække dårlige nyheder på et tidspunkt, hvor medierne er optaget af en anden stor begivenhed. 

Kontroversiel benådning

Samtidig med, at den mest voldsomme orkan siden 2005 har ramt USA, har Trump sendt tre negative historier ud gennem sin kommunikationsstab.

I løbet af blot tre timer lørdag formiddag amerikansk tid, har Det Hvide Hus annonceret, at et forbud mod transkønnede personer i det amerikanske forsvar er blevet besluttet.

At den omstridte, forhenværende sherif Joe Arpaio fra Arizona er blevet benådet. Og endelig, at en af præsidentens kontroversielle medarbejdere, Sebastian Gorka, ikke længere arbejder i Det Hvide Hus.

Trumps kritikere er ikke sene til at slå ned på sammentræffet af markante, politiske udmeldinger og den verserende orkan Harvey, der nu har krævet sit første dødsoffer i Texas. 

Kras kritik af Trump

Den demokratiske leder af Senatet, Charles Schumer, retter hård verbal kritik af Donald Trump og hans stab.

- Mens millioner af mennesker i Texas og Louisiana forbereder sig på orkanen, bruger præsidenten orkanen som dække til at benåde en mand, der har overtrådte en domstols ordre om at stoppe diskriminering af latinoer og forbyde modige transseksuelle mænd og kvinder at tjene i vores nations væbnede styrker. Så trist, så svagt, skriver Schumer i en række tweets.

Ruben Gallego, et kongresmedlem fra Arizona, går skridtet endnu videre. 

- Donald Trump er en kryster for at sende sådan en nyhed ud på en fredag, hvor nationens opmærksomhed er rettet mod orkanen Harvey, siger Gallego. 

50 amter i katastrofetilstand

Donald Trump har dog også, samtidig med at Harvey har hærget med vindhastigheder på 215 km/t og endnu kraftigere vindstød i Texas, været endog meget aktiv på Twitter. 

Fra Camp David har Trump sendt en række tweets ud om orkanen, og om myndighedernes redningsindsats.

Klik på galleriet herunder og se flere billeder af orkanens ødelæggelser:

Guvernøren i Texas, Greg Abbott, sagde tidligere i dag, at det kan tage måneder eller endda år for en del af de berørte amter i den amerikanske delstat at komme sig. 

- Vores primære bekymring forbliver de dramatiske oversvømmelser. Det værste er ikke overstået endnu. Det kan tage fire til fem dage, før vi har det fulde overblik, og vi forventer kraftig regn og oversvømmelser - op til mellem 1 meter og 1 meter og 20 centimer, siger guvernøren.

Greg Abbott tilføjede, at han har udvidet antallet af amter, hvor der er erklæret katastrofetilstand, fra 30 til 50.