Udland

Gymnasium raseret af orkan over Texas

Den tropiske storm Harvey gik kort før klokken fem lørdag morgen dansk tid i land i den amerikanske delstat Texas.

Orkanen Harvey har på sin vej ind over det amerikanske fastland givet ødelæggelser i form af blandet andet vejskilte og et sammenstyrtet gymnasium i delstaten Texas.

Harvey har mistet fart i løbet af de seneste timer og er blevet nedgraderet fra en kategori fire- til en kategori to-orkan, men stormen har stadig formået at skabe problemer for beboere primært i byer langs Texas' kyst.

På Twitter dokumenterer amerikanerne ødelæggelserne fra den tropiske storm, der er den værste i mange år.

Flere personer skadet

Rockport er en af de byer i Texas, som det er gået værst ud over som følge af orkanens hærgen. Billder på twitter viser, at stormen voldsomt ud over det lokale gymnasium.

10 personer i byen er blevet behandlet for skader siden Harvey slog ind over land fra Den Mexicanske Golf fredag ​​aften. Det rapporterer den lokale tv-station, KIII-TV.

Den amerikanske vejrtjeneste advarer om katastrofale oversvømmelser i Texas på grund af voldsomme regnmængder og stormflod ved kysten.

Regnen forventes at fortsætte ufortrødent hen over weekenden med 400-750 millimeter og lokalt op til 1000 millimeter i Texas frem til begyndelsen af næste uge.

Her ses et satellitbillede af Harvey, der går i land ved Texas' kyst.

Fuld støtte til Texas

Den amerikanske præsident, Donald Trump, underskrev fredag en nødbekendtgørelse for delstaten Texas som følge af orkanen Harvey.

Trumps bekendtgørelse betyder, at "den fulde styrke af hjælp fra staten" bliver stillet til rådighed for Texas i den genopbygning, der skal ske ovenpå ødelæggelserne i området.