Udland

Politiet advarer mod alligatorer i gaderne: Lad dem være

Voldsomme mængder regn kan tvinge alligatorerne op fra deres naturlige gemmesteder.

Den værste orkan i 12 år er på vej mod USA.

Langs kysterne i Texas er amerikanerne begyndt at forberede sig på årets første tropiske orkan. Og selv politiet advarer nu om alligatorer ved hoveddøre og i gaderne i takt med den stigende vandstand.

- Forvent at de bliver fordrevet. Alene fordi de er på udkig efter et højere sted. Lad dem være, indtil vandet trækker sig tilbage, skriver politiet på Twitter.

Harvey er navnet på det uvejr, som fredag morgen suger energi til sig over den brandvarme Mexicanske Golf, og netop den tur har gjort, at uvejret i løbet af det seneste halve døgns tid er blevet markant intensiveret.

Kan blive den værste siden Katrina 

De amerikanske meteorologer advarer om, at Harvey kan ende som en kategori 3-orkan, inden den rammer land, og skulle det ske, bliver orkanen den voldsomste, der har ramt USA i 12 år.

Ikke siden Katrina, der ødelagde store dele af New Orleans i 2005, har en kategori 3-orkan ramt det amerikanske fastland.

De dystre prognoser betød, at benzinpriserne torsdag steg i USA til det højeste niveau i tre uger, da Harvey forventes at lukke ned for olieproduktionen i Den Mexicanske Golf, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Katastrofalt meget regn

Ud over vindhastigheder på op mod 55 meter per sekund - svarende til 200 kilometer i timen - vil orkanen Harvey også medbringe store mængder regn.

Prognosen lyder på, at Texas kan få mellem 300 og 750 millimeter regn fra fredag og indtil begyndelsen af næste uge, mens uvejret står på.

Til sammenligning falder der i Danmark i gennemsnit 712 millimeter regn på et helt år, og de kraftigste vindstød under stormen Bodil nåede op på 44,2 meter per sekund - svarende til 159 kilometer i timen - ifølge DMI.