Udland

Politiet afviser fund af kropsdel fra menneske i Sverige

Efter flere timers kriminaltekniske undersøgelse kan svensk politi fastslå, at der ikke var tale om en kropsdel i vandet ud for Falsterbro i Sverige.

Torsdag eftermiddag oplyste svensk politi, at en større styrke med betjente var til stede ved Falsterbo syd for Malmø efter en privat borger havde anmeldt et muligt fund af en kropsdel.

Men nu oplyser kriminalkommissær ved det sydsvenske politi, Mattias Sigfridsson, til TV2, at de kriminaltekniske undersøgelser har slået fast, at der ikke er tale om en kropsdel.

Det skulle i stedet være tale om et større dyr, oplyser kriminalkommissæren i en SMS til TV 2s udsendte reporter.

Efterforskningsleder Jens Møller fra Københavns Politi bekræftede tidligere over for TV 2, at det danske politi har været i kontakt med kollegerne i Sverige, og at anmeldelsen blev undersøgt.

Kriminalteknikere fra det svenske politi arbejdede tidligere på stedet med dykkere i løbet af aftenen.

 - Vi søger lige nu med dykkere og helikopter i strandkanten, og dykkerne har også en båd, som de bruger til at lede. Vi har fundet noget, som kan være en del af en krop, men det er for tidligt at sige noget om, hvad det er, lød det fra Mattias Sigfridsson tidligere på aftenen.

- Det var en borger som fandt noget mistænkeligt midt på dagen og alarmerede politiet, siger han.

Falsterbo er en halvø beliggende på den sydvestligste del af Skåne, som ligger ud til Køge Bugt.

Eftersøgning efter ligdele fra Kim Wall fortsatte torsdag

Politiet, Forsvaret og Beredskabsstyrelsen har torsdag fortsat eftersøgningen af ligdele fra den afdøde journalist Kim Wall.

Det var især på det sydlige Amager, at politiet ledte sammen med Beredskabsstyrelsens værnepligtige. Sent torsdag eftermiddag afsluttede Beredskabsstyrelsen sin eftersøgning - uden resultater.

Både cyklister, motionsløbere, sejlere og hundeluftere er blevet opfordret til at holde øje, hvis man er i området omkring bugten.

I forbindelse med eftersøgningen er aftalen med politiet, at hvis man skulle finde dele af en krop, så kontakter man straks politiet og ’fryser’ situationen, så det er muligt for myndighederne at sikre sporene.