Donald Trump

Trump: Mit svar om racister var 'perfekt'

Præsidenten angriber medierne for at ignorere hans ønske om forsoning - mens præsidenten talte, udviklede en demonstration sig voldeligt udenfor.

USA's præsident Donald Trump siger nu, at hans meget kritiserede svar efter urolighederne i byen Charlottesville var "perfekt".

Han er ellers blevet voldsomt kritiseret af sine modstandere for at sige, at "begge sider bar skylden" for de voldelige sammenstød mellem aktivister fra den yderste højrefløj og demonstranter fra venstrefløjen i byen Charlottesville.

En kvinde blev dræbt, da en aktivist fra højrefløjen kørte en bil direkte ind i moddemonstrationen.

Under et besøg i Arizona i aftes sagde Donald Trump, at han har taget afstand fra hændelsen.

Han kom dog ikke med et svar på kernen af kritikken, nemlig at han sidestillede aktivister fra Ku Klux Klan og nynazistiske bevægelser med de demonstranter, der var mødt op for at protestere imod de yderligtgående aktivister.

Donald Trump valgte i stedet at gå til angreb på medierne for at ignorere hans ønske om forsoning efter urolighederne.

Trump: - Jeg opfordrede til kærlighed

Ifølge præsidenten har han selv "åbent opfordret til forsoning og kærlighed" efter urolighederne i Charlottesville, men han sagde, at medierne havde misfortolket ham.

- Jeg tog afstand fra start. Det er de uærlige medier, der ikke skriver, når jeg tager afstand fra nationalister og nynazister, sagde Trump til stor jubel blandt tilhørerne.

- Jeg sagde ikke, at jeg elsker jer, fordi i er sorte - eller at jeg elsker jer, fordi I er hvide, sagde Trump.

- Jeg elsker alle mennesker i vores land, hed det fra præsidenten.

Præsidentens udtalelser kom, da han mødtes med tilhængere i Phoenix i Arizona i nat, men hans modstandere gik også på gaden i byen, og moddemonstrationen udviklede sig voldeligt.

Demonstranterne råbte, "skam, skam, skam," og "nej til Trump, nej til KKK, nej til fascisme i USA" - og der blev kastet med sten, flasker og fyrværkeri, mens politiet mødte demonstranterne med tåregas.

Fire personer blev anholdt under urolighederne, oplyser politiet i Phoenix.