Udland

Prins Harry: - William og jeg ved det. De tog billeder, mens hun døde på bagsædet

- De mennesker, der var skyld i ulykken, tog billeder, mens hun døde, i stedet for at hjælpe.

Prins Harry fortæller åbent, at han aldrig vil kunne tilgive de paparazzifotografer, der tog billeder af hans døende mor i stedet for at hjælpe.

Det sker i et interview til dokumentaren 'Diana - seven days' i forbindelse med 20-års-dagen for den engelske prinsesse Dianas død.

Det skriver Sky News.

Her snakker både prins William og prins Harry mere ærligt end nogensinde tidligere om deres mors død.

- Jeg tror, at det hårdeste at acceptere er, at de mennesker, der jagtede hende igennem tunnellen, var de samme mennesker, som tog billeder af hende, mens hun døde på bagsædet, siger prins Harry.

Og han tilføjer:

- William og jeg ved det - det har vi fået at vide utallige gange af folk, som ved, at det forholdt sig sådan.

Hun var stadigvæk i live på bagsædet, og de mennesker, der... var skyld i ulykken, tog billeder, mens hun døde

Prins Harry, BBC-dokumentar

- Hun havde en ret alvorlig hovedskade, men hun var stadigvæk i live på bagsædet, og de mennesker, der var skyld i ulykken, tog billeder, mens hun døde, i stedet for at hjælpe, siger prins Harry i dokumentaren.

- Han var der for os

I BBC-dokumentaren fortæller prinserne også om, hvordan de ser på den støtte, de fik fra deres far og farmor i tiden efter Dianas død.

- En af de hårdeste ting, en forælder skal gøre, er at fortælle dit barn, at den anden forælder er død, siger prins Harry og fortsætter:

- Hvordan man håndterer den slags, det ved jeg ikke, men han (prins Charles, red.) var der for os.

Videooptagelser viser prinsesse Diana, der ankommer til The Ritz på den aften, hvor hun dør i en bilulykke.

Høj promille og fart resulterer i tragedie

På aftenen havde fotografer fulgt efter Diana og hendes 42-årige mangemillionær-kæreste Dodi Al-Fayed, da de tog fra hotellet The Ritz i Paris.

Bilen efter sammenstødet med søljen.

Hotellets sikkerhedschef, Henri Paul, valgte at agere chauffør for parret. Da de nåede Pont de l’Alma-tunnellen, kørte han omkring 150 kilometer i timen – den tilladte hastighed var 50.

23 minutter over midnat mistede Henri Paul kontrollen med den tunge bil, der begyndte at slingre. Bilen torpederede den 13. pille i tunnelen med en fart af 98 kilometer i timen.

Den 31. august 1997 bliver der ryddet op efter den voldsomme ulykke.

Senere er det kommet frem, at Henri Paul havde en promille på 1,75, og at han derudover havde taget medicin for depression. Når promillen rammer 0,5, må man ikke længere køre bil i Danmark.

Dokumentaren 'Diana – vores mor' sendes torsdag den 31. august klokken 20 på TV 2. TV 2 Charlie sender samme aften klokken 20.50 dokumentaren 'Diana - det sidste farvel'. Fredag den 1. september klokken 21.05 sender TV 2 filmen 'Diana'.