Udland

Myndigheder smider 800 asylansøgere på gaden

FN udtrykker bekymring for situationen i Italien, hvor myndighederne slår ned på asylansøgere og migranter.

FN's flygtningeagentur (UNHCR) udtrykker søndag "stor bekymring" over en udsættelse af 800 personer, der har boet ulovligt i en bygning i Italiens hovedstad, Rom.

Gruppen af mennesker består primært af asylansøgere og flygtninge fra Eritrea og Etiopien.

Ifølge agenturet har 200 af de udsatte personer været nødt til at sove under åben himmel fra lørdag til søndag, i byen der allerede rummer hundredvis af hjemløse flygtninge og migranter.

- UNHCR håber at lokale og nationale myndigheder kan finde en hurtig løsning for de personer, der lige nu sover under stjernerne, og sikre tilstrækkelige integrationstiltag for dem der har ret til international beskyttelse, siger UNHCR's italienske afdeling i en udtalelse.

Strammer indsatsen

Bygningen, som de mange mennesker er blevet smidt ud af, ligger nær Roms Termini banegård og har været fredeligt besat siden 2013.

Myndighedernes handlen er kommet uvarslet og ses som et tegn på, at de italienske myndigheder strammer deres indsats mod asylansøgere.

Italien er lige nu presset af en stor strøm af flygtninge og migranter fra Middelhavet. Siden 2014 er mere end 600.000 migranter og flygtninge kommet til landet.

Faciliteterne til at modtage de mange flygtninge og migranter er pressede, og politisk er emnet betændt i landet.

Har protesteret i EU

Den italienske regering har blandt andet protesteret i EU og forsøgt at opfordre EU-landene til at gøre noget ved strømmen af migranter, der primært kommer fra Libyens kyst i Afrika.

Her sælger menneskesmuglere pladser i overfyldte både, som migranter og flygtninge køber i håbet om at nå Europa.

Langt de fleste af bådene kan slet ikke holde til rejsen. Som resultat ses der jævnligt drukneulykker, ligesom kystvagter er på overarbejde for at redde personer fra de kæntrede både og sejle dem til fastlandet.

/ritzau/AFP