Terror i Spanien

Spansk politi har optrevlet terrorcelle

Spaniens regering forstærker sikkerheden ved turistattraktionerne i landet efter terrorangreb.

Spaniens indenrigsminister Juan Ignacio Zoido oplyser, at "en terrorcelle", som stod bag angrebene i landet før weekenden, er blevet "optrevlet." Det skriver AFP.

Den spanske regering oplyser desuden, at sikkerheden ved de store turistattraktioner vil blive forstærket, efter Spanien blev ramt af to terrorangreb, der i alt har kostet 14 mennesker livet og såret mere end 100 andre.

Trusselsniveauet i landet forbliver på det næsthøjeste niveau, lyder det i en udtalelse fra politiet.

Ud af de i alt 50 indlæggelser efter terrorangrebet i Barcelona torsdag er 12 personer stadig i kritisk tilstand. Det oplyser den spanske redningstjeneste på Twitter.

Islamisk Stats nyhedsbureau hævder samtidig i en erklæring, at den terrororganisationen stod bag angrebet i den spanske by Cambrils efter angrebet i Barcelona.

- "Soldater" fra gruppen Islamisk Stat udførte et dødeligt angreb i den spanske feriested Cambrils, skriver jihadisternes nyhedsbureau Amaq lørdag.

IS: Har såret korsfarere

- Soldater fra kalifatet var skyld i angrebene dér og i Barcelona i denne uge, og de har dræbt og såret over 120 "korsfarere" og jøder, skriver Amaq.

I Cambrils, der ligger 120 kilometer syd for Barcelona, blev seks personer såret, da de blev påkørt af en Audi, hvori der var fem personer. En kvinde blev hårdt kvæstet, og hun døde senere af sine kvæstelser.

Politiet i den catalonske kystby dræbte de fem personer i Audien efter angrebet. Nogle af angrebsmændene bar falske selvmordsbælter.

Angrebet i Cambrils skete otte timer efter det blodige angreb i Barcelona torsdag eftermiddag, hvor 13 mennesker blev dræbt.