Terror i Spanien

Ny video viser bilangreb i Barcelona - klapvogn reddes væk i sidste øjeblik

Optagelserne afslører den høje fart, som varebil kørte med ved angrebet, der har kostet 13 personer livet.

Nye optagelser viser nu et glimt af de dramatiske sekunder, da en hvid varevogn torsdag eftermiddag i høj fart kørte ned gennem den berømte gade 'La Rambla' i Barcelona.

Videoen er optaget af et overvågningskamera inde på 'Det Erotiske Museum' i Barcelona. Kameraet er placeret på museets førstesal og peger i retning af et vindue med udsigt ned over 'La Rambla'.

På videoen kan man ane folk uden for vinduet pludselig løbe og springe for livet, blandt andet en person med en klapvogn, der lige i sidste øjeblik får flyttet sig, inden varevognen tordner forbi.

Tidskoden viser, at det sker kort efter klokken 16.49, og videoen understreger med tydelighed den hastighed, som varevognen havde ved angrebet.

Man ser også de besøgende på museet reagere på lyden af bilen - eller af personerne udenfor - hvorefter de stimler sammen ved det åbne vindue på førstesalen og kigger ud på gaden.

En tililende hjælper med at trække klapvognen op i sikkerhed i sidste sekund, inden varebilen suser forbi.

14 døde og 130 sårede efter to angreb

13 personer er bekræftet dræbt ved torsdagens angreb i Barcelona, der straks efterlod bymidten i kaos.

Senere, natten til fredag, skete et nyt angreb i byen Cambrils omkring 100 kilometer syd for Barcelona. Her blev en person dræbt.

Derudover meldes 130 personer såret i angrebene. Da der er tale om populære turistområder, er der tale om ofre fra 24 forskellige nationaliteter.

Gerningsmand kan være på fri fod

Ifølge de lokale myndigheder er der forbindelse mellem de to angreb, som angiveligt er udført af en terrorcelle bestående af op mod 12 personer.

Fem angrebsmænd blev dræbt under angrebet i Cambrils, og spansk politi har torsdag og fredag anholdt i alt fire personer i sagen.

Derudover eftersøges yderligere mindst én person. Han er navngivet som 22-årige Younes Abouyaaqoub, som ifølge flere spanske medier nu mistænkes af politiet for at være den mulige fører af varevognen i Barcelona-angrebet.

Mange af de mistænkte har marokkansk baggrund og var bosiddende i byen Ripoll nord for Barcelona, hvor flere af anholdelserne også har fundet sted.