Fyret Bannon siger, han er på Trumps side - det tror vennerne ikke på

Mens den fyrede Steve Bannon allerede er tilbage som chef for sit højrenationalistiske medie, frygter andre, om han bærer nag mod præsident Trump.

Det tog ikke engang en dag.

Præsident Donald Trumps nu afgående chefstrateg, Steve Bannon, har ifølge flere amerikanske medier vidst i næsten to uger, at han var fortid i Det Hvide Hus, og han har derfor ikke spildt tiden efter hans opsigelse blev offentliggjort fredag.

Dermed er han allerede tilbage og styre redaktionsmøderne på det højrenationalistiske og konservative onlinemedie Breitbart News, hvor han er genindsat som chef.

Her lover han, at han vil gå i krig for Donald Trump uden for Det Hvide Hus.

- Lad mig gøre det klart. Jeg forlader Det Hvide Hus og går i krig for Trump mod hans modstandere på Capitol Hill, i medierne og i erhvervslivet i USA, siger Bannon i sine første kommentarer efter fyringen i et interview med Bloomberg.

Styrede første redaktionsmøde

Kort efter meldingen kunne Breitbart News berette, at Steve Bannon stod i spidsen for fredagens redaktionsmøde.

- Den populistiske, nationalistiske bevægelse er blevet meget stærkere i dag, siger Breitbart News' chefredaktør, Alex Marlow, om Bannons tiltrædelse.

- Breitbart har fået en chefformand med fingeren på pulsen af Trumps dagsorden, tilføjer han.

I har ingen idé. Det her kommer til at være virkelig fucking skidt

Ven til Steve Bannon, i The Atlantic

Tidligere fredag tweetede Joel B. Pollak, der er en af Breitbarts redaktører, ordet "krig" på det sociale medie Twitter. Det skete, umiddelbart efter Bannons exit fra Det Hvide Hus var blevet offentliggjort.

Og flere konventionelle medier i USA tvivler da også på hvor stærk en forkæmper for Trump Bannon egentlig har tænkt sig at være.

Til magasinet The Atlantic siger flere kilder fra Steve Bannons inderkreds, at han "er sat helt fri".

- Han går amok, siger en ven til Bannon.

- I har ingen idé. Det her kommer til at være virkelig fucking skidt.

Afsættelsen af den kontroversielle Steve Bannon fra Trumps inderkreds anses af The New York Times som sejr for den pensionerede marinesoldat John Kelly, hvis fremmeste formål som nyudvalgt stabschef er at få disciplineret præsidentens medarbejdere i Det Hvide Hus.

Steve Bannon var nemlig, viste det sig, ikke sådan at styre.

Trump er selv en svær størrelse at styre

Ofte førte den tidligere chefstrategs kontante facon til sammenstød med de andre medarbejdere i Donald Trumps stab - og til tider også med præsidenten selv.

Men, som den tidligere rådgiver til fire tidligere præsidenter, David Gergen, siger til CNN, så er det ligeså meget Donald Trump selv, der skaber kaos i Det Hvide Hus.

- Donald er stadig præsidenten, og han er en ukontrollérbar kraft, det har vi lært, siger David Gergen.

Steve Bannon forlod Breitbart News i august sidste år, da han blev ansat som chef på Donald Trumps valgkampagne.

Den kontroversielle Bannon markerede sig hurtigt efter Donald Trumps indsættelse i Det Hvide Hus, da han i januar kaldte pressen for "oppositionspartiet".