Spansk politi dræber fem i ny terroraktion syd for Barcelona

Spansk politi har natten til fredag dræbt flere gerningsmænd i forbindelse med en terroraktion i Cambrils.

Seks civile og en betjent blev såret under et angreb i kystbyen Cambrils, oplyser den regionale regering ifølge Reuters. Et af ofrene er efterfølgende afgået ved døden.

Spansk politi har skudt og dræbt fem "formodede terrorister" i en aktion i Cambrils syd for Barcelona natten til fredag. 

Det oplyser det spanske politi.

Inden da skulle de fem mistænkte angiveligt have kørt flere civile over med en bil, ligesom de alle formentlig bar bombebælter om livet, skriver nyhedsbureauet AP.

Politiet har senere bekræftet, at man tilkaldte bombespecialister, som skulle foretage flere kontrollerede sprængninger, ligesom billeder fra stedet viser betjente undersøge en bil. Bombebælterne viste sig derefter at være attrapper, oplyser politiet.

Angreb hænger sammen

Den catalanske regering bekræfter fredag morgen, at aktionen i Cambrils har forbindelse til angrebet i Barcelona, der fandt sted sent torsdag eftermiddag.

Det er også den teori, politiet har arbejdet med.

Den spanske radiostation RTVE oplyser, at de dræbte angrebsmænd var i færd med at planlægge et større angreb i Cambrils. 

Fire blev dræbt på stedet under skudvekslinger i Cambrils, mens en femte blev såret og anholdt af politiet. Den femte angrebsmand døde dog af sine kvæstelser senere på natten, oplyser politiet i Catalonien.

Meldingen kom, efter at Barcelona torsdag blev ramt af et terrorangreb på byens turistfyldte gågade La Rambla. Her er 13 mennesker foreløbig meldt dræbt. 

Syv personer blev såret af gerningsmændene under angrebet i kystbyen, heraf er en i kritisk tilstand lyder det fra de lokale sundhedsmyndigheder. 

Ville kopiere angreb

RTVE oplyser, at de mistænkte tilsyneladende forsøgte at kopiere angrebet i Barcelona ved at køre ind i fodgængere i byen.

De catalanske myndigheder oplyser, at gerningsmændene brugte en Audi A3 til at køre fodgængere ned.

Imens skulle én af angrebsmændene ifølge den spanske avis El Pais have prøvet at stikke folk ned med en kniv.

RTVE har publiceret en video af gågaden i Cambrils, hvor man kan høre politiets sirener og personer skrige i gaden.

Den spanske avis La Vanguardia var på stedet under politiaktionen i Cambrils:

De spanske myndigheder skriver natten til fredag på Twitter, at operationen i Cambrils fortsætter, men at den er under kontrol.

Cambrils ligger 100 kilometer syd for Barcelona. Havnebyen har omkring 33.000 indbyggere og er en populær destination for turister.