Terror i Spanien

Mindst 14 mistede livet i Spanien - to børn kommer aldrig til at kende deres far

Bruno Gulotta var far til to små børn og blev kun 35 år gammel. Han blev dræbt i terrorangrebet i Barcelona. Tom's Hardware

Terrorangrebet i Barcelona har kostet mindst 14 personer livet.

Terroristen i varevognen zigzaggede ned ad gaden La Rambla for at ramme så mange civile som muligt.

Og på sin vej ramte bilen både fædre, mødre, bedsteforældre og små børn. Senere blev en civil dræbt ved et angreb i kystbyen Cambrils.

Lige nu begynder ofrene så småt at blive bekræftet af de enkelte landes myndigheder.

Bruno Gulotta - 35 år

Familiefaren holdt sin femårige søn Alessandro i hånden, da varevognen pludselig bankede ind i ham. Konen Martina bar deres syv måneder gamle datter, Aria, i en bæresele, men nåede i sidste øjeblik at trække sønnen til sig.

Bruno Gulotta var far til to små børn og blev kun 35 år gammel.

Men de mistede alle tre en far og en ægtemand med det samme, skriver avisen la Repubblica. Hans liv stod på ingen måder til at redde.

Bruno Gulotta arbejdede som salgs- og marketingchef i et computerfirma i Legnano i Italien, og arbejdspladsen har lagt en artikel ud på sin hjemmeside, hvor han hyldes for sin måde at være på. Blandt andet for sit venlige sind og sin evne til at balancere arbejdet med familielivet.

- Vi sætter os i lille Alessandros sted, som skal til at begynde i skole med vished om, at hans liv og familie er forandret for altid. Og så tænker vi på lille Aria, som ikke så det frygtelige syn med sine egne øjne, men aldrig kommer til at kende sin far, skriver kollegaerne i firmaet Tom's Hardware.

De italienske myndigheder har bekræftet dødsfaldet. 

Luca Rosso - 25 år 

Luca Rosso var på ferie med sin forlovede.

Dagen efter terrorangrebet i Paris 13. november 2015 skiftede italienske Luca Rosso sit profilbillede på Facebook.

Normalt brugte han storsmilende billeder af sig selv, men denne dag blev billedet skiftet til det franske flag, hvor ordet "FRED" stod skrevet i versaler med sort skrift i midten. Han ledsagede billedet med det famøse citat af Karl Marx: "Religion er folkets opium".

Torsdag blev han selv dræbt i et terrorangreb i Barcelona. 

Han kom fra byen Bassano Grappa og var på ferie med sin forlovede, som ifølge The Guardian også kom til skade i angrebet.

- Jeg faldt og indså, at Luca ikke var der længere. Jeg så ham ikke igen. Hans krop blev fejet væk, siger hun ifølge The Guardian til det italienske nyhedsbureau Ansa.

På sin Facebook-profil har Chiara Rosso, søster til Luca Rosso, delt to billeder, der angiveligt viser Luca Rosso liggende kvæstet og livløs på jorden. Ved siden af er der et af Luca Rossos profilbilleder, hvor han sidder og smiler. 

Til billederne skriver hun: "Hjælp mig med at få ham hjem".

De italienske myndigheder har bekræftet dødsfaldet. 

Jared Tucker - 42 år

Det skulle have været en romantisk fejring af bryllupsdagen med besøg i Paris, Venedig og Barcelona.

Men romantikken blev pludseligt afbrudt af terrorangrebet. Det amerikanske ægtepar Jared Tucker og Heidi Nunes fra Californien blev kort inden angrebet adskilt, da Jared Tucker skulle finde et toilet, og Heidi Nunes gik ind i en smykkebutik.

Efter angrebet kunne hun ikke finde sin mand, og nu har familien bekræftet til New York Daily News, at Jared Tucker blev dræbt af varevognen på Ramblaen i Barcelona.

- Det er bare noget, vi virkelig ikke kan forstå. Jeg ved ikke, hvad jeg ellers skal sige. Alle elskede ham. Han har været min partner og arbejdet sammen med mig, siden han var 16 år gammel. Vi har en swimmingpool-virksomhed, og han har bare været der lige siden. Alle vores kunder elsker ham. Alle elsker ham, siger Daniel Tucker, som er far til Jared Tucker, til New York Daily News efter meldingen om, at sønnen er død.

USA’s udenrigsminister bekræftede fredag, at en amerikansk statsborger var blevet dræbt i angrebet. Nu er identiteten så blevet bekræftet af familien.

Elke Vanbockrijck - 44 år

Elke Vanbockrijck beskrives som en kærlig mor, der gik op i fodbold.

Hun var på ferie i Barcelona med sin mand og to unge sønner, bekræfter de belgiske myndigheder.

Hun kommer oprindeligt fra byen Tongeren i Belgien, hvor man nu har taget initiativ til en særlig bog, der skal mindes hende.

I belgiske medier beskrives hun som en sjov mor, der også gik meget op i sønnernes fodboldtræning i den lokale fodboldklub.

På dens Facebook-side skriver fodboldklubben, at hun vil huskes som en kærlig mor.

De lokale myndigheder i Tongeren har bekræftet dødsfaldet.

En 3-årig pige

Ifølge spanske medier er en 3-årig pige blevet dræbt i forbindelse med terrorangrebet i Barcelona. Hun var fra Rubi i Barcelona og blev efterfølgende bragt til hospitalet, hvor hun døde, skriver The Guardian.

Menneskejagt i gang

Der er lige nu en menneskejagt i gang efter en af den formodede gerningsmand, der fortsat er på fri fod, bekræfter den catalanske indenrigsminister, Joaquin Forn, fredag.

Tre personer er blevet anholdt i byen Ripoll og en i byen Alcanar. Det drejer sig om tre marokkanere og en spanier, siger spansk politi fredag eftermiddag.

Ingen af de anholdte er før sat i forbindelse med terror.