Eftersøgt mistænkt melder sig selv efter foto i medierne

Eftersøgt for angreb i Barcelona meldte sig selv, efter at hans billede blev delt af politiet.

Den mand, som politiet offentliggjorde et billede af i forbindelse med angrebet i Barcelona, har meldt sig selv på politistationen i byen Ripoll.

Der var tale om en 28-årig fransk statsborger af marokkansk afstamning, oplyser Josep Lluis Trapero fra det regionale politi i Catalonien. Han er nu anholdt.

Lokale medier har beskrevet, at han havde lånt bilen, der blev brugt til angrebet, og at flere af hans id-kort lå i bilen, der omkring klokken 17 torsdag eftermiddag påkørte flere mennesker på den populære gade La Rambla.

- Manden, der viste sig at hedde Driss Oukabir, har forklaret politiet, at da han så billedet af sig selv i medierne, gik han til politiet og forklarede, at flere af hans dokumenter var blevet stjålet, ligesom han forklarede, at på tidspunktet for angrebet var han selv i Ripoll, siger borgmesteren i Ripoll, Jordi Munell, til avisen La Vanguardia.

Manden skal angiveligt have fortalt, at hans lillebror kunne stå bag, da broren har islamiske sympatier.

Gerningsmand er stadig på fri fod

13 personer er omkommet, og omkring 100 personer er kommet til skade ved det, som de spanske myndigheder beskriver som et terrorangreb.

De dræbte og sårede er af 24 forskellige nationaliteter, oplyser myndighederne.

Føreren af bilen, der flygtede efter angrebet, er endnu ikke fundet, bekræfter den catalanske indenrigsminister, Joaquin Forn, fredag morgen.

Tre andre anholdt efter angreb

Foruden den 28-årige efterlyste, der nu har meldt sig selv, har spansk politi anholdt tre personer i forbindelse til angrebet på Ramblaen i Barcelona.

Den ene anholdelse skete ved 21-21.30-tiden i byen Ripoll omkring 100 kilometer nord for Barcelona.

Derudover fortæller catalansk politi, at man torsag anholdte en person i byen Alcanar, 70 kilometer syd for Barcelona. I samme by skete en eksplosion onsdag aften ved 23.15-tiden, som politiet mener har forbindelse til terrorangrebet i Barcelona.

De to anholdte – som ifølge politiet ikke sad i varevognen på ramblaen – har begge forbindelse til Marokko. Den ene har marokkansk nationalitet med spansk statsborgerskab. Den anden er fra Melilla – den spanske enklave i Marokko/Nordafrika.

Fredag morgen er endnu en person blevet anholdt. Det er igen sket i byen Ripoll, oplyser en catalansk radiostation ifølge Reuters.

Den tredje anholdtes identitet og tilknytning er endnu ukendt.