Chefstrateg fortid i Det Hvide Hus

Steve Bannon har fredag sin sidste arbejdsdag som chefstrateg i Det Hvide Hus.

Det Hvide Hus talsperson, Sarah Huckabee Sanders, slår fredag fast i en udtalelse til nyhedsbureauet Reuters, at Steve Bannon forlader Det Hvide Hus. 

- Det Hvide Hus' stabschef, John F. Kelly, og Steve Bannon er sammen blevet enige om, at det i dag er Steves sidste dag. Vi er taknemmelig for hans indsats og ønsker ham det bedste, lyder det i udtalelsen.

Bannon, der er tidligere chefredaktør for det stærkt højreorienterede Breitbart News - et af de mest populære medier på den amerikanske højrefløj - har været en kontroversiel strateg og nærmeste rådgiver for den amerikanske præsident.

Bannon er den første politiske rådgiver, der har fået plads i det nationale sikkerhedsråd. En position han dog siden blev fjernet fra.

En kontroversiel strateg

Bannon er adskillige gange kommet med opsigtsvækkende udtalelser. Senest har han sagt, at den seneste tids verbale konfrontationer med Nordkorea er "et spil for galleriet", som bare afleder opmærksomhed fra det væsentligste.

I et interview med webmediet American Prospect har Steve Bannon også beskrevet en daglig kamp med andre kolleger i Trump-adminstrationen. I interview udtaler han også, at han har arbejdet aktivt på at få flere af disse udskiftet

Ifølge New York Times skal Bannon have afleveret sin opsigelse allerede 7. august, og at denne skulle være blevet offentliggjort i denne uge. Men på grund af urolighederne i Charlottesville blev offentliggørelsen være blevet udskudt til nu.

Steve Bannon fik oprindelig en del af æren for at have været hjernen bag Donald Trumps valgsejr over demokraten Hillary Clinton i november sidste år.

I løbet af den seneste tid har præsident Donald Trump dog talt Bannons rolle i sin kampagen ned, og på et improvisseret pressemøde tirsdag nægtede Trump at udtrykke tillid til Steve Bannon.

- Han er en god person. Han får faktisk meget uretfærdigt pressedækning i det henseende. Men vi vil se, hvad der skal ske med Mr. Bannon, sagde Donald Trump ifølge nyhedsbureauet AP.

I sit seneste tweet omtaler Donald Trump da også sin tidligere chefstrateg i positive vendninger.