To danskere såret i terrorangreb i Barcelona

En hvid varevogn har påkørt en række fodgængere på det befærdede strøg Ramblaen i Barcelona. 12 meldes dræbt.

Udenrigsministeriets Borgerservice bekræfter over for TV 2, at der er to danskere blandt de sårede efter terrorangrebet i Barcelona.

Den ene danskers tilstand skulle ikke være kritisk, og han har selv været i stand til at kontakte sin familie i Danmark. 

Det vides endnu ikke, hvor alvorligt såret den anden dansker er.

De catalonske myndigheder oplyser, at 12 personer er bekræftet døde i angrebet. Mindst 80 personer er sårede.

En mistænkt anholdt

Den catalanske regering oplyser, at to personer er anholdt. En af de anholdte skulle være den person, som lejede den hvide varevogn, som er blevet brugt under angrebet.

Ifølge nyhedsbureauet AP behandler spansk politi de anholdte "som en terrormistænkt". Politiet meddelte også tidligere på aftenen, at de behandler episoden som et terrorangreb.

Den danske studerende Line Nisgaard er på ferie i Barcelona med sin mor, og de opholdt sig tæt på det sted, hvor den hvide varevogn påkørte flere.

- Min mor og jeg kom ud på La Rambla, som er den her store gågade midt i Barcelona, og nåede 30 meter ned ad gaden, da der opstod panik i folkemængden. Folk skreg og løb i den ene retning, siger Line Nisgaard til TV2. 

Søgte tilflugt i restaurant

Episoden fandt sted tidligt på aftenen omkring klokken 17. Politiet oplyser, at det er en hvid varevogn, der er kørt op på et fortov og har ramt adskillige.

- Vi søgte så tilflugt inde i en restaurant, og kort tid efter ankom politiet til stedet. Jeg har snakket med den danske ambassade, der har rådet os til at blive herinde, indtil vi har fået andre meldinger fra det lokale politi, siger Line Nisgaard til TV2.