Udland

Obama slår rekord på socialt medie med historisk citat

Mens USA's nuværende præsident, Donald Trump, kritiseres for sin håndtering af angrebet, får hans forgængers reaktion en helt anden modtagelse.

Den tidligere amerikanske præsident Barack Obamas kommentar til lørdagens bilangreb i Charlottesville, Virginia, er nu den mest likede opdatering nogensinde på det sociale medie Twitter.

Det skriver CNN.

Obama tweetede lørdag følgende citat fra Nelson Mandelas selvbiografi ’Vejen til frihed’ fra 1994:

- Ingen er født til at hade en anden person på grund af hans hudfarve eller hans baggrund eller hans religion. Folk skal lære at hade, og hvis de kan lære at hade, kan de også blive lært at elske, for kærlighed falder mere naturligt for det menneskelige hjerte end dets modsætning.

Citatet delte han op i tre tweets, der blev udsendt lige efter hinanden.

Det første indeholdt foruden citatet også et fotografi af ham selv, der hilser på en gruppe børn gennem et vindue i en børnehave i Maryland i 2011.

Overhaler reaktion på Manchester-terror

Det er dette tweet, der i skrivende stund er liket med en hjerte-tilkendegivelse over 2,9 millioner gange, hvilket er det højeste antal nogensinde. Det bekræfter Twitter selv onsdag morgen.

Det overhaler det hidtil mest likede tweet, der var skrevet af sangerinden Ariana Grande efter terrorangrebet ved hendes koncert i Manchester Arena i maj:

Obamas reaktion på angrebet i Charlottesville er samtidig det femtemest retweetede (antal delinger, red) tweet nogensinde.

Førstepladsen tilhører fortsat en amerikansk teenager, der i april tiggede burgerkæden Wendy’s om, hvor mange retweets der skulle til, før han kunne få gratis nuggets i et år. I skrivende stund har dét tweet fået over 3,6 millioner retweets.

Trump får massiv kritik for kommentar om angreb

Ved lørdagens angreb i Charlottesville torpederede en bil en række moddemonstranter, der protesterede mod højreradikale tilhængere af hvid overlegenhed, heriblandt den racistiske gruppering Ku Klux Klan.

En 32-årig kvinde mistede livet, og 19 andre blev såret ved angrebet.

USA’s nuværende præsident, Donald Trump, har fået omfattende kritik for sin reaktion på den voldelige episode. Tirsdag aften fortalte han, at han fortsat mener, at både de højreradikale og de venstreorienterede moddemonstranter bærer en del af skylden for urolighederne i Charlottesville.

Ifølge journalist Birgitte Borup i New York er udtalelsen meget udsædvanlig, da der altid har været en konsensus omkring, at præsidenter, hvad end de er republikanere eller demokrater, lægger afstand til det yderste højre, fordi USA har så smertefuld en historie racemæssigt.

- Det, at en præsident på den her måde stiller sig op og omfavner en bevægelse, der har marcheret gennem Charlottesville, mens de har heilet, mens de har råbt jødehadske udsagn, mens de har råbt racistiske udsagn, det er fuldstændig ekstremt set i lyset af den nyere politiske historie i USA, siger hun.