Udland

Venezuelas præsident svarer igen på Trumps trussel

Senere i august vil Venezuelas væbnede styrker afholde en national militærøvelse, bebuder præsident Maduro.

Venezuelas præsident, Nicolas Maduro, har givet sine væbnede styrker ordre om, at der skal holdes en national militærøvelse 26. og 27. august.

Ordren kommer som svar på den amerikanske præsident Donald Trumps trussel om at gribe ind militært i Venezuela.

- Jeg har beordret de væbnede styrkers generalstab til at begynde forberedelserne til en national civil- og militærøvelse for Venezuelas forsvar, siger Maduro foran tusindvis af tilhængere i Caracas.

Trump overvejer militære løsninger

Fredag sagde Donald Trump, at han overvejer militære løsninger som reaktion på den eskalerende politiske og økonomiske krise i Venezuela.

Kalder trussel for vanvittig

Den venezuelanske forsvarsminister, Vladimir Padrino, har kaldt Trumps trussel for "vanvittig" og mener, at USA har ladet sin maske falde og nu endelig viser sit sande ansigt med et ønske om at angribe det latinamerikanske land.

Samtidig beskylder præsident Nicolas Maduros administration Donald Trump for at ville stjæle Venezuelas oliereserver, som er de største kendte oliereserver i verden.

Det amerikanske forsvarsministerium oplyser, at det ikke har fået ordre fra Trump om at forberede en militær aktion mod Venezuela.

USA's vicepræsident, Mike Pence, som er på rundrejse i Latinamerika, har sagt, at Trumps trussel står ved magt, men at han håber, at det er muligt at finde en fredelig løsning.