Udland

Formodede jihadister dræber ni i to angreb på FN i Mali

Syv maliere, en entreprenør og en soldat er dræbt i to angreb på FN's fredsbevarende styrker i Mali mandag.

Syv personer er dræbt, mens syv andre er såret, i et angreb på FN's fredsmission i byen Timbuktu i det vestafrikanske land Mali mandag eftermiddag lokal tid.

Det oplyser FN-missionen i en erklæring.

De dræbte er fem maliske sikkerhedsvagter, en malisk entreprenør, der arbejder for missionen, samt et medlem af det maliske gendarmeri.

Yderligere er seks angrebsmænd blevet dræbt.

FN formoder, at jihadister står bag

FN formoder, at jihadister står bag angrebet i Timbuktu, der ligger nord for Nigerfloden.

De seks angrebsmænd medbragte våben og granater til indgangen til FN-basen i Timbuktu, hvorefter de åbnede ild og dræbte fem sikkerhedsvagter, en politibetjent og en civilentreprenør, hvis nationalitet endnu er ukendt.

- Jeg har ikke ord nok til at fordømme denne feje handling, siger FN's særlige udsending til Mali Mahamat Saleh Annadif.

Tidligere på dagen blev en FN-soldat og en malisk soldat dræbt i et angreb i Douentza i Mopti-regionen. Her blev også to formodede jihadister dræbt.

Fredsbevarende mission i Mali er den dødeligste

Den fredsbevarende mission i Mali er den dødeligste af FN's 16 globale fredsbevarende missioner.

FN-missionen i Mali, der også er kendt som Minusma, har tidligere været under ledelse af den danske generalmajor Michael Lollesgaard.

Den sidste større gruppe danske soldater rejste hjem i december sidste år.

Der er således ingen danske soldater på basen ved Timbuktu. Der er enkelte danskere i landet, men de er ifølge Forsvaret langt væk fra Timbuktu.

/ritzau/AFP