Udland

Betjent skrev hånende kommentar om dødeligt bilangreb

Både politiet og byens borgmester har taget afstand til betjentens kommentarer om angrebet, der har kostet én person livet.

En amerikansk politibetjent fra delstaten Massachusetts er kommet i problemer, efter han på Facebook skrev en hånende kommentar til historien om bilangrebet i Charlottesville, Virginia.

- Hahahaha elsker det her, måske skulle folk lade være med at blokere vejen, skrev betjenten på Facebook ifølge nyhedsbureauet AP.

Lørdagens angreb, der var rettet mod antifascistiske demonstranter, kostede en 32-årig kvinde livet og sårede 19 andre.

Betjenten fra Springfield, Massachusetts, har efterfølgende undskyldt sin kommentar, og til mediet Masslive.com fortæller han, at han er ”en god mand, som lavede en dum kommentar”.

- Jeg ville aldrig ønske, at nogen blev myrdet. Jeg er ikke racist, og jeg er ikke enig i noget af det, som de demonstranter gør, siger han.

Politiet undersøger kommentar

Undskyldningen har dog ikke lagt låg på sagen, som nu bliver undersøgt, og betjenten risikerer nu en disciplinær straf for kommentaren.

Chefen for politiet i Springfield, John Barbieri, bekræfter, at han søndag modtog en klage over betjenten.

- Jeg tog omgående initiativ til at få igangsat en hurtig og grundig intern undersøgelse. Hvis det faktisk viser sig, at opslaget kommer fra en betjent fra politiet i Springfield, vil sagen blive gennemgået af politiets høringsenhed for yderligere reaktion, oplyser han til AP.

Også byens demokratiske borgmester, Domenic Sarno, har været ude og tage afstand fra betjentens kommentarer.

- Det hører ingen steder hjemme i vores samfund og slet ikke fra en betjent hos politiet i Springfield, lyder det fra borgmesteren.

Betjent satte spørgsmålstegn ved gerningsmands motiver

Ifølge AP skal betjenten foruden den hånende kommentar også have sat spørgsmålstegn ved, hvorvidt føreren af bilen var et ”nazisvin”.

Da en person kritiserede hans opslag og spurgte, om betjenten selv havde prøvet at blive påkørt af en bil, skal han have reageret med kommentaren om, at han er blevet ramt af eftersøgte personer, ”men det er folk jo ligeglade med, din uvidende møgunge, der lever i en fantasiverden sammen med resten af Amerika, mens jeg tager mig af den virkelige fare.”

Lørdagens påkørsel i Charlottesville skete efter flere dages uroligheder i forbindelser med at grupper af højreradikale nationalister, heriblandt Ku Klux Klan, havde organiseret en demonstration under navnet "Unite The Right”.

De er utilfredse med beslutningen om, at en statue af en tidligere sydstatsgeneral skal rives ned.

Demonstrationerne har medført flere moddemonstrationer, og det var en af disse, der blev påkørt af en personbil.

Den 20-årige James Alex Fields Jr. er blevet anholdt og sigtet for at have kørt bilen.