Udland

Scaramucci: Et komplot mod Trump er i gang i Det Hvide Hus

Arkivbillede. JIM WATSON / Scanpix Denmark

Strategien for at fælde USA's præsident er klar, mener tidligere kommunikationschef i Det Hvide Hus.

Anthony Scaramucci nåede efter 11 dage som kommunikationschef i Det Hvide Hus at skabe ballade.

Han kaldte blandt andet præsidentens stabschef, Reince Preibus, for "fucking paranoid og skizofren".

Nu er han tilbage i de amerikanske mediers overskrifter.

I sit første interview efter sin fyring fortæller han til nyhedskanalen ABC News, at nogle i Det Hvide Hus i Washington aktivt arbejder for at få præsident Donald Trump fjernet fra posten.

- Hvad der sker i Washington er, at præsidenten ikke repræsenterer den politiske organisation. Af en eller anden grund har folk valgt, at de vil udstøde ham, siger han i et tv-interview til ABC News-værten George Stephanopoulos.

- Der er nogle i Washington, inklusiv i Det Hvide Hus, der ikke nødvendigvis ønsker at fremme præsidentens interesser eller dagsorden.

Anthony Scaramucci mener, at et kup mod præsident Donald Trump er i gang.

Scaramucci: Trump mangler loyale ansatte

Anthony Scaramucci blev ifølge USA-analytiker Mirco Reimer-Elster i sin tid ansat som kommunikationschef, fordi han var mere på bølgelængde med Trump.

- Man havde satset på at køre en mere ren Trump-stil, der var mere rå, der var mere ren, fordi man havde vurderet, at det var det, der skulle til for at få Trump på et vinderspor, har han tidligere udtalt.

Scaramucci har selv udtalt, at han mente, det var bedst at lade stabschef John Kelly få en frisk start og muligheden for at bygge sit eget hold. Han ville derfor trække sig. Men Mirco Reimer-Elster køber ikke denne forklaring.

Ifølge ham vidner Scaramuccis afsked om, at John Kelly ikke ønsker en kommunikationschef, der er så højtråbende som Scaramucci.

- John Kelly har åbenbart vurderet, at Scaramucci simpelthen fylder for meget og har taget alt for meget opmærksomhed, siger han.

Da Anthony Scaramucci i ABC News-interviewet blev bedt om at identificere, hvem der ønskede at fælde Trump, lød svaret, at han allerede havde "givet nogle navne", og at de strategiske ændringer var på plads.

Samtidig anbefaler den tidligere kommunikationschef præsidenten, at han skal anskaffe sig nogle "mere loyale" personer for at kunne udføre sin dagsorden.