Udland

FBI starter undersøgelser af uroligheder i Virginia

Justitsministeren kalder det et angreb lige i hjertet på den amerikanske lov og retfærdighedsfølelse.

FBI vil starte en undersøgelse af, hvad der skete ved demonstrationerne i Charlottesville, Virginia, hvor en 32-årig kvinde blev dræbt og yderligere 19 personer såret, da en bil kørte ind i demonstranterne.

En stor gruppe højrenationale er samlet i byen, og det var en moddemonstration mod dem, der blev ramt af bilen.

Politiet har anholdt en mand fra Ohio, der er mistænkt for at have styret bilen ind i menneskemængden under demonstrationen.

Det drejer sig om den 20-årige James Alex Fields Jr.

Det skriver flere internationale nyhedsbureauer.

- De voldelige optøjer og dødsfald i Charlottesville rammer lige i hjertet på den amerikanske lov og retfærdighed, siger den amerikanske justitsminister, Jeff Sessions.

Helikopter styrtet ned

- Når sådanne aktioner opstår fra racefordomme og stammer fra had, så forråder det vores kerneværdier og skal ikke tolereres, siger Jeff Sessions ifølge nyhedsbureauet AP.

Ud over de 19 der kom til skade ved selve påkørslen, er yderligere 16 personer blevet behandlet for skader som følge af optøjerne i Charlottesville lørdag.

Sideløbende med påkørslen er en helikopter styrtet ned, hvilket har kostet to livet.

Guvernøren i staten Virginia, demokraten Terry McAuliffe, opfordrer de højrenationale, der er samlet i byen, til at forsvinde.

- Jeg har en besked til alle de racister og nazister, der kom ind i Charlottesville i dag. Det er helt simpelt: Tag hjem. I er ikke velkomne.

- Skam jer. I lader som om, I er patrioter, men I er alt andet. I kom her for at skade folk. Og i har skadet folk. Men men besked er klar: Vi er stærkere end jer, siger guvernøren.