Donald Trump

Trump fortsætter ordkrig: Kim Jong-un slipper ikke godt fra, hvad han har gang i

Den kinesiske præsident opfordrer i en telefonsamtale Donald Trump til at besinde sig, efter han igen har skærpet retorikken over for Nordkorea.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, holder i øjeblikket et 17 dage langt afbræk fra hverdagen i Washington D.C. med et ophold på sit private golfresort i Bedminster, New Jersey.

Det meste af tiden har været præget af en retorisk optrapning i USA's forhold til Nordkorea og styrets leder, Kim Jong-un.

Donald Trump har blandt andet lovet "bål og brand", som verden aldrig før har set, hvis Nordkorea skulle finde på at benytte sig af det nye atomsprænghoved, som styret ifølge The Washington Post er lykkedes med at producere til landets interkontinentale missiler.

Og hvis Kim Jong-un på nogen måde skulle tro, Donald Trump ikke mener det, har præsidenten flere gange i løbet af den forgangne uge gentaget sit standpunkt.

Og således igen da han sent fredag afholdt et pressemøde:

- Denne mand (Kim Jong-un, red.) vil ikke slippe godt fra, hvad han har gang i, fortalte præsidenten de fremmødte journalister ifølge CNN.

- Hvis han udtrykker én enkelt åbenlys trussel... Eller hvis han gør noget som helst, hvad angår Guam eller noget andet sted, der er amerikansk territorium - eller mod en af USA's allierede - så vil han i sandhed fortryde det, og han vil fortryde det hurtigt, sagde Donald Trump.

I en telefonsamtale med den kinesiske præsident Xi Jinping sent fredag aften lokal tid blev Donald Trump opfordret til at besinde sig.

Xi Jinping opfordrer den amerikanske præsident til ikke at bruge ord, der "forværrer" spændingerne mellem Nordkorea og USA, skriver Reuters.

Nordkorea undersøger angreb på Guam

Nordkoreas hær har som svar på Donald Trumps skærpede retorik igangsat en undersøgelse af, hvad der skal til for at angribe den amerikanske stillehavsø Guam.

Guam huser blandt andet USA's militære base Andersen Air Force Base, og det er den, Nordkorea har truet med at angribe ved at sende fire missiler af sted samtidig som "en afgørende advarsel til USA".

- Jeg håber, at de forstår alvoren i mine ord. Jeg har sagt, hvad jeg mener, sagde Trump og tilføjede, at hans administration i øjeblikket ser nærmere på, hvilke mulige handlinger, den amerikanske regering kan gøre brug af.

TV 2s USA-korrespondent, Jesper Steinmetz, kommenterer Donald Trumps senere kommentarer rettet mod Nordkorea. Video: Mikkel Secher

På trods af den voldsomme raslen med sablerne på begge sider af Stillehavet, understreger TV 2s korrespondent i USA, Jesper Steinmetz, at det i øjeblikket trods alt kun er "en krig på ord".

- Der ikke noget konkret, der tyder på, at USA er på vej i krig med Nordkorea. Der er ikke nogle konkrete militære planer om at opruste, og der er ingen planer om at sende yderligere amerikanske tropper til den koreanske halvø, siger Jesper Steinmetz og tilføjer:

- Og alle med forstand her i landet er fuldstændig klar over det ragnarok, man ville udløse, hvis man gik i krig med Nordkorea. Og den pris er USA ikke villig til at betale lige i øjeblikket.