Menneskesmuglere tvinger migranter i druknedøden

For anden dag i træk er migranter formodet druknede, efter menneskesmuglere har tvunget dem i havet.

FN's migrationsagentur (IOM), siger torsdag, at 180 etiopiske og somaliske migranter, formodes at være blevet tvunget i havet ud for Yemen af menneskesmuglere. 

Fem af migranterne er bekræftet døde, mens 50 formodes at have lidt samme skæbne. 

Hændelsen er den anden af sin art på kun to dage. 

50 teenagere formordes døde

Onsdag oplyste agenturet også, at 50 afrikanske teenagere formodes druknet i havet ud for Shabwa-provinsen i det sydlige Yemen. 

Ifølge agenturet blev op mod 120 migranter tvunget i vandet af en menneskesmugler. Det formodes, at menneskesmugleren, der fragtede dem, de 120 migranter, for at blive fanget af myndighederne og derfor tvang de mange mennesker om bord på båden til at hoppe overbord.

- De overlevende har fortalt vores medarbejdere på stranden, at smugleren tvang dem ud i havet, da han så nogle myndighedstyper nær kysten, sagde IOM 's landechef for Yemen, Laurent de Boeck, i en erklæring på IOM's hjemmeside onsdag.

Begravet på stranden

FN-organisationens folk på stedet har siden fundet ligene af 29 afrikanere, som nogle af de overlevende skyndsomt begravede på stranden i Yemens Shabwa-provins onsdag.  

Migranterne, der alle var fra Somalia og Etiopien, havde håbet at kunne rejse via Yemen og videre til nogle af de rigere arabiske golflande.