FN: Smugler tvang 50 unge migranter i druknedøden

Overlevende migranter fortæller, at menneskesmugler tvang dem i havet, da "myndighedstyper" nærmede sig.

Op mod 50 unge migranter fra Somalia og Etiopien er ifølge Den Internationale Organisation for Migration (IOM) med vilje sendt i druknedøden ud for Yemens kyst.

IOM oplyser, at over 120 migranter blev tvunget i vandet af en menneskesmugler.

Det skete tidligt onsdag morgen, da den båd, som migranter befandt sig på, lå i havet ud for Shabwa-provinsen i Yemen.

29 fundet døde

Noget tyder på, at smugleren blev bange for at blive fanget og derfor tvang de mange mennesker om bord på båden til at hoppe overbord.

- De overlevende har fortalt vores medarbejdere på stranden, at smugleren tvang dem ud i havet, da han så nogle myndighedstyper nær kysten, siger IOM's landechef for Yemen, Laurent de Boeck, i en erklæring på IOM's hjemmeside.

FN-organisationens folk på stedet har siden fundet ligene af 29 afrikanere, som nogle af de overlevende skyndsomt begravede på stranden i Yemens Shabwa-provins.

Omkring 16 år

Overlevende har fortalt, at yderligere 22 savnes.

- De var alle sammen ganske unge. Gennemsnitsalderen var omkring 16 år, siger IOM-talskvinde Olivia Headon ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Migranterne, der alle var fra Somalia og Etiopien, havde håbet at kunne rejse via Yemen og videre til nogle af de rigere arabiske golflande.

27 overlevende, som blev fundet på stranden i Yemen, modtager nu lægebehandling og andre former for hjælp fra IOM og Røde Kors, oplyser IOM.