Udland

Ungdomspolitiker dræbt under demonstration ved omstridt valg

De seneste fire måneder har flere end 115 mistet livet i demonstrationer mod præsidenten og regeringen.

En ungdomspolitiker har mistet livet ved en demonstration i forbindelse med det omstridte valg, der bliver afholdt i Venezuela søndag.

Ricardo Campos, der var medlem af oppositionspartiet Accion Democratia, mistede livet i Cumana, der ligger i den nordøstlige del af landet.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Lørdag mistede en anden oppositionspolitiker livet. Jose Felix Pineda blev skudt og dræbt i sit hjem.

Det oplyste den offentlige anklagemyndighed på Twitter.

- Den offentlige anklagemyndighed i Bolívar efterforsker drabet på advokaten José Félix Pineda, stod der i tweetet.

Det er uvist, hvilket parti den 39-årige mand stillede op for, ligesom der ikke umiddelbart er oplysninger om motivet. Men langt størstedelen af kandidaterne er tilhængere af Nicolás Maduro, skriver den spanske avis El País ifølge Ritzau.

Vil erstatte parlamentet

Venezuelas udskældte præsident, socialisten Nicolás Maduro, vil erstatte landets nuværende parlament med en ny lovgivende forsamling.

De 545 medlemmer af forsamlingen får til hovedopgave at omskrive det kriseramte lands forfatning.

Det ventes at give Maduro næsten ubegrænsede beføjelser.

Og det faktum har både landets opposition, FN, USA og en lang række latinamerikanske lande kritiseret på det kraftigste.

Tre aktivister døde søndag

Maduros beslutning om at afholde søndagens afstemning har udløst næsten daglige protester op til valget. De seneste fire måneder har flere end 115 mistet livet i demonstrationer mod præsidenten og regeringen.

Tidligt søndag morgen, inden valgstederne åbnede, døde tre aktivister i den vestlige Los Andes-region. Det skriver den venezuelanske avis El Nacional.

Venezuelas regering forsøger at sætte en stopper for de omfattende demonstrationer, der er varslet fredag forud for præsident Nicolas Maduros omstridte valg på søndag. Således oplyser indenrigsminister Nestor Reverol, som læser op fra et præsidentielt dekret, at demonstranter kan risikere fængsel i op til 10 år.