Udland

OVERBLIK: Disse har forladt Donald Trumps administration

James Comey. BRENDAN SMIALOWSKI / Scanpix Denmark

En lang række embedsmænd har forladt Trumps administration, siden han blev indsat som præsident 20. januar.

Reince Priebus, som fredag blev skiftet ud på posten som stabschef i Det Hvide Hus, er den seneste i rækken af embedsmænd, der har forladt eller er blevet tvunget ud af den amerikanske præsident Donald Trumps administration.

Her er et udpluk af embedsmænd, der er blevet fyret, selv har forladt administrationen, eller som er blevet nomineret af Trump til en stilling, men ikke tog jobbet:

* Philip Bilden

En tidligere militær efterretningsofficer, som blev håndplukket af Trump til jobbet som minister for den amerikanske flåde. Han trak sig i februar på grund af regeringens regler om interessekonflikt.

* James Comey

Direktør for det amerikanske forbundspoliti, FBI, som havde stået i spidsen for en undersøgelse af Ruslands mulige indblanding i præsidentvalgkampen i USA i 2016. Han blev fyret af Trump i maj.

* James Donovan

En investeringsmand fra Goldman Sachs Group, som blev nomineret af Trump til stillingen som vicefinansminister. Han trak sit kandidatur i maj.

* Michael Dubke

Stifter af Crossroads Media, som trådte tilbage som kommunikationschef i Det Hvide Hus i maj.

* Michael Flynn

Trumps nationale sikkerhedsrådgiver, som trådte tilbage i februar efter afsløringer af, at han havde drøftet amerikanske sanktioner mod Rusland med den russiske ambassadør i USA, før Trump tiltrådte, og vildledt vicepræsident Mike Pence om samtalerne.

* Mark Green

Trumps kandidat til jobbet som minister for den amerikanske hær. Han trak sit kandidatur i maj.

* Gerrit Lansing

Digitalchef i Det Hvide Hus, som trådte tilbage i februar efter ifølge Politico ikke at have bestået et baggrundstjek af FBI.

* Jason Miller

Kommunikationschef for Trumps overgangsteam, som i december blev udpeget af den kommende præsident til stillingen som kommunikationschef i Det Hvide Hus. Han oplyste få dage senere, at han ikke ville tage imod jobbet.

* Todd Ricketts

En medejer af baseballholdet Chicago Cubs og Trumps valg som vicehandelsminister. Han trak sit kandidatur i april.

* Walter Shaub

Direktør for kontoret for regeringsetik, som kom på kollisionskurs med Trump og hans administration. Han trådte tilbage i juli, før hans femårige periode udløb.

* Michael Short

Seniorsekretær for pressetalsmanden for Det Hvide Hus, som sagde op tirsdag 25. juli.

* Sean Spicer

Sagde op som pressetalsmand for Det Hvide Hus i uge 29, fordi han var utilfreds med ansættelsen af Anthony Scaramucci som ny kommunikationschef i Det Hvide Hus.

* Caroline Wiles

Trumps chef for planlægning, som trådte tilbage i februar, efter at hun ifølge Politico ikke bestod et baggrundstjek.

* Sally Yates

Fungerende justitsminister, som blev fyret af Trump i januar, efter at hun havde beordret Justitsministeriets advokater til ikke at håndhæve Trumps indrejseforbud.

Kilde: Nyhedsbureauet Reuters