Udland

Forældre kæmpede for at holde ham i live: Nu er Charlie Gard død

Forældrene til Charlie Gard har længe kæmpet for sønnens liv.

Den 11 måneder gamle uhelbredeligt syge britiske dreng, Charlie Gard, er død.

Det oplyser det britiske medie Daily Mail.

Den uhelbredeligt syge dreng har længe kæmpet for sit liv, men fredag døde han efter at være overflyttet på hospice torsdag. Charlie Gard har gennem sit korte liv lidt af en sjælden genetisk sygdom.

- Vores smukke dreng har forladt os. Vi er så stolte af dig, udtaler Charlie Gards mor, Connie Yates, i en pressemeddelelse.

- Vi er så kede af, at vi ikke kunne redde dig, siger hans far, Chris Gard, ifølge avisen Daily Mail.

Har kæmpet for sønnens liv

Charlie Gards forældre kæmpede en langvarig juridisk og følelsesmæssig kamp for at tage deres alvorligt syge babysøn til USA til behandling. Dette blev de dog nægtet af dommere.

På den ene side ønskede forældrene, Connie Yates og Chris Gard, brændende, at sønnen skulle modtage eksperimentel behandling. Over for dem stod lægerne fra Great Ormond Street Hospital, der ville stoppe behandlingen, som de i retten argumenterede for, at det ikke var i patientens interesse.

Charlie Gards situation og mediebevågenhed gav ham en stor tilhængerskare verden over, som bidrog med enorme summer i en indsamling, der kunne hjælpe Charlie Gard med at blive behandlet.

Drengen kunne ikke selv trække vejret og blev længe holdt kunstigt i live på Great Ormond Street Hospital i London. Han var alvorligt hjerneskadet og kunne ikke åbne sine øjne eller bevæge sine arme og ben.

Forældrene har tidligere sagt, at de ikke forventede, at Charlie ville overleve til sin etårs fødselsdag 4. august.