Uhelbredeligt syge Charlie Gard skal dø på hospice
En 11 måneder gammel dreng skal flyttes til hospice og frakobles den respirator, der holder ham i live.
En britisk dommer har torsdag godkendt en plan om at flytte den uhelbredeligt syge Charlie Gard fra hospitalet til et hospice.
Når han er kommet til hospicet, vil han blive frakoblet den respirator, der holder ham i live. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.
Den lille dreng er indlagt på Great Ormond Street Hospital i London.
Charlie Gard lider af den meget sjældne mitokondrie-sygdom encephalomyopathy mitochondrial depletion syndrom - en sygdom blot 16 andre i hele verden har. Han er alvorligt hjerneskadet og kan ikke åbne sine øjne eller bevæge sine arme og ben. Samtidig er han døv og lider af svære epileptiske anfald.
Derfor ønskede lægerne på Great Ormond Street Hospital, der behandler ham, at slukke for respiratoren, da de ikke mener, at det gavner den 11 måneder gamle patient at blive holdt i live. Det er for eksempel uvist, om han har smerter.
Forældrene til Charlie Gard har længe kæmpet for at få lov til at sende deres søn til USA for at søge behandling. Det krav droppede forældrene dog mandag.
- På grund af udsættelsen af behandlingen er muligheden forpasset, sagde forældrenes advokat, Grant Armstrong, mandag.
Forældrene havde derefter håbet på, at de kunne få deres søn med hjem. Men det har hospitalet afvist. Det skyldes blandt andet, at det ikke vil være muligt at få en respirator ind igennem døren til hjemmet.
Valget stod mellem hospital eller hospice
Onsdag accepterede forældrene i retten, at det ikke kan lade sig gøre at få deres søn med hjem.
Dommeren gav derefter forældrene og hospitalet frist til torsdag middag til at forsøge at enes om, hvorvidt den 11 måneder gamle dreng skulle blive på hospitalet eller flyttes til et hospice.
Dommeren lod forstå, at hvis ikke parterne kunne enes, ville han afgøre, at drengen skulle flyttes til hospice. Det er ikke umiddelbart klart, om der nu er indgået en aftale, eller om der er tale om, at dommeren skærer igennem.
Sagen har opnået international opmærksomhed, da både den amerikanske præsident, Donald Trump, og pave Frans har ytret støtte til Charlie.
Sagen har været helt oppe i den britiske højesteret. Da højesteret heller ikke gav medhold, forsøgte forældrene Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.
Domstolen i Strasbourg besluttede efter en hastegennemgang, at den ikke ville tage sagen op.