Udland

Landsby dømte pige til voldtægt som straf for hendes brors gerning

Rummet i Pakistan, hvor en 17-årig pige blev voldtaget. SS MIRZA / Scanpix Denmark

Pakistans regering kritiseres for ikke at gøre nok for at beskytte kvinder mod overgreb.

Pakistansk politi har arresteret 20 personer i en sag, hvor to piger er blevet voldtaget.

Først blev en 12-årig pige voldtaget i byen Muzaffarabad i delstaten Punjab. Derefter blev den formodede voldtægtsmands 17-årige søster voldtaget som straf for sin brors handling. Det skriver CNN.

Den 12-åriges mor har fortalt politiet, at pigen var ved at slå græs på en mark, da en mand voldtog hende.

De ældre havde pistoler

Moren anmeldte derefter episoden til landsbyens ældre, som efter votering afgjorde, at en af voldtægtsmandens søstre skulle voldtages som gengældelse for forbrydelsen. Det fremgår ifølge CNN af politiets rapport.

- Hendes mor og søstre protesterede alle over det, men de ældre medbragte deres pistoler og truede med at dræbe dem, siger Rashid Faheem fra det lokale politi til den amerikanske tv-station.

Han oplyser, at efterforskningen stadig er i gang, og at politiet forventer at gennemføre flere ransagninger.

Begge ofre er efter overgrebene kommet på et center for voldsramte kvinder i den nærliggende by Multan, hvor medicinske undersøgelser har dokumenteret overgrebene.

Centrets direktør, Salman Sufi, siger til CNN, at han er sikker på, delstatsregeringen i Punjab vil sørge for, at sagen kommer for retten, og retfærdigheden sker fyldest.

Mange voldtægter i regionen

Sagen om de to piger er langt fra et enestående tilfælde. Menneskerettighedsorganisationer har gentagne gange kritiseret Pakistans regering for ikke at gøre nok for at beskytte kvinder mod overgreb.

- Regeringen gjorde utilstrækkelige tiltag for at beskytte kvinder og piger mod overgreb, herunder voldtægt, mord gennem såkaldt æresdrab, syreangreb, hustruvold og tvangsægteskaber, skriver Human Right Watch i en rapport fra 2016.

Kvindecentret i Multan har eksisteret i fire måneder. I den tid har direktøren haft 38 voldtægtssager fra den ene region, siger han til CNN.