Udland

USA vil forbyde amerikanere at rejse til Nordkorea

Amerikanske statsborgere vil om kort tid få et direkte forbud mod at foretage rejser til Nordkorea.

USA's udenrigsministerium vil udstede et forbud mod, at amerikanske statsborgere rejser til Nordkorea. 

Det bekræfter USA's udenrigsminister Rex Tillerson nu gennem sin talskvinde, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Udenrigsministeriet vil om kort tid offentliggøre detaljer om forbuddet. Det kommer, efter at den 22-årige amerikaner Otto Warmbier gik i koma under opholdet i en fangelejr i Nordkorea.

Nordkorea løslod Warmbier af humanitære årsager. Han blev bragt hjem til USA, hvor han døde en uge senere.

Amerikanske læger har ikke kunnet fastslå, præcis hvad der forårsagede Otto Warmbiers alvorlige hjerneskader. Han havde siddet fængslet i Nordkorea i 17 måneder for at stjæle en plakat af Nordkoreas landsfader, Kim Il-Sung, fra et hotel i hovedstaden Pyongyang.

Det skete i forbindelse med en turistrejse til landet i slutningen af 2015.

I marts 2016 blev den unge amerikaner idømt 15 års hårdt strafarbejde af den nordkoreanske højesteret. Han blev dømt for "statsfjendtlig virksomhed".

Forbud skal isolere Nordkorea

Udenrigsministeriet i USA vil angiveligt offentliggøre Rex Tillersons beslutning i næste uge. 30 dage efter, at det er blevet offentliggjort, vil forbuddet træde i kraft.

To rejseorganisationer, som arrangerer grupperejser til Nordkorea, siger, at de allerede er blevet underrettet af myndighederne om det planlagte forbud.

USA har længe udsendt kraftige advarsler mod at rejse til Nordkorea. Men der har ikke hidtil været et direkte rejseforbud.

Forbuddet skal bidrage til bestræbelser på at isolere Nordkorea, mens spændinger mellem USA og Nordkorea stiger som følge af gentagne nordkoreanske missiltest.

Nordkorea afprøvede tidligere på måneden et interkontinentalt ballistisk missil, der efter planen skal være i stand til at nå det amerikanske fastland.