Donald Trump

Den nye mand i Det Hvide Hus var Trump-modstander: - Vi forstår ikke hinanden

53-årige Anthony Scaramucci er udpeget som ny kommunikationsdirektør i Det Hvide Hus. ALBIN LOHR-JONES / POOL / Scanpix Denmark

Hvem er manden, der fik Trumps pressetalsmand til at sige op? Mød Anthony Scaramucci her.

Det Hvide Hus' talsmand, Sean Spicer, trak sig fredag sig fra sin post.

Meldingen kom umiddelbart efter, at præsident Donald Trump bekendtgjorde, at han har valgt finansmanden Anthony Scaramucci som ny kommunikationsdirektør i Det Hvide Hus. Han skal erstatte Mike Dubke, som sagde op i maj.

Ifølge New York Times skulle Spicer over for Trump have givet udtryk for, at han mente, at valget af Scaramucci var en stor fejltagelse. 

På sit første pressemøde i Det Hvide Hus meddelte han, at Sarah Huckabee Sanders er blevet forfremmet, og hun bliver ny pressesekretær for Donald Trump. Hun erstatter dermed Sean Spicer, der tidligere fredag meddelte, at han træder tilbage

Men hvem er manden, der blandt venner er kendt som "The Mooch"? Få overblikket her.

Angreb Obama for hård kurs mod Wall Street

53-årige Anthony Scaramucci er født og opvokset i New York og er - ligesom Donald Trump - en kendt finansmand. Han har gennem en årrække skabt sig en stærk position på Wall Street, og i 2016 blev han af Yahoo Finance udråbet som "Wall Streeter of the Year".

Han har været en udtalt modstander af alle indgreb mod finansverdenen efter finanskrisen, og i 2010 skabte det overskrifter, da Scaramucci under et tv-transmitteret borgermøde spurgte den daværende demokratiske præsident, Barack Obama, hvornår han ville "stoppe med at slå på Wall Street, som var det en pinata", skriver Fox News.

Måske bliver jeg nødt til at få en oversætter i lokalet for at tale med Donald

Anthony Scaramucci i 2015

I 2016 oprettede han SkyBridge Capital, der er en sammenslutning af såkaldte hedgefonds med samlede værdier for anslået 11,8 milliarder dollars (godt 75 milliarder kroner), skriver Fox News.

I januar i år solgte han selskabet - angiveligt som led i forberedelserne på at blive en del af af Trumps administration. Salgsprisen er ikke offentliggjort, men ifølge Financial Times havde selskabet en anslået værdi på omkring 200 millioner dollars på salgstidspunktet.

Var modstander af Trump i valgkampen

Scaramucci er kendt som en fast støtte af Det Republikanske Parti, og han har doneret penge til politikere gennem mange år.

Men selvom han nu er en del af Donald Trumps inderkreds, var Trump langt fra Scaramuccis førstevalg som republikansk præsidentkandidat.

Ifølge Fox News støttede Scaramucci nemlig først Wisconsin-guvernøren Scott Walker, og da han trak sig faldt støtten til Jeb Bush, tidligere guvernør i Florida og bror til tidligere præsident George W. Bush.

Da han støttede Scott Walker, udtalte han, at han havde svært ved at kommunikere med Donald Trump.

- Når jeg taler til Donald, og han taler til mig, så tror jeg ikke, vi forstår hinanden. Måske bliver jeg nødt til at få en oversætter i lokalet for at tale med Donald, sagde Anthony Scaramucci i et interview med Fox Business Network i 2015.

Steinmetz: Ingen forudsætninger for at besidde jobbet

Anthony Scaramucci lovede dog, at han ville støtte den republikanske præsidentkandidat, uanset hvem det blev. Så da det lå fast, at Donald Trump ville vinde nomineringen, kastede Scaramucci al sin støtte efter Trump, og med tiden blev han også en del af holdet omkring Trump ved hans indsættelse tidligere på året.

Siden da har Scaramucci blandt andet fungeret som kommentator på flere konservative tv-kanaler, hvor han gang på gang har forsvaret præsidenten.

- Man finder ikke nogen person, der er mere loyal over for Donald Trump end Scaramucci, fortæller TV 2s korrespondent i USA, Jesper Steinmetz.

Det har dog hele tiden været ventet, at Scaramucci på et tidspunkt ville blive tildelt en post i Trumps administration. Det er så sket nu med udnævnelsen som ny kommunikationsdirektør, men ifølge Jesper Steinmetz er det en post, som han ingen forudsætninger har for at bestride

- Han har ingen kommunikationsmæssig erfaring, men hvad værre er, så har han ingen politisk erfaring og ingen politiske forbindelser her i Washington. Men det er måske lige præcis det, som Trump ønsker. Han er selv finansmand og har stor fidus til de personer, han kender fra Wall Street, siger Jesper Steinmetz.